Branchenyt

17 % omsætningsnedgang hos HTC i januar måned

HTC HAR TIDLIGERE i dag i en telefonkonference offentliggjort selskabets nøgletal for 4. kvartal 2008, de samlede tal for hele 2008 og ikke mindst tallene for januar måned i år. Til trods for en lang række succesmodeller såsom Touch Diamond, er heller ikke HTC immun overfor finanskrisen. I januar måned måtte HTC se en omsætningsnedgang på 17 procent i forhold til samme måned sidste år. Sammenligner vi januar tallene med december tallene, så er nedgangen endda 26,3 procent.

Årets sidste kvartalstal, dvs. for oktober – december viser ellers en imponerende omsætning på 1,09 milliarder Euro, hvilket er 25,1 procent mere end i 3. kvartal 08 og 21,4 procent mere end samme periode året før, men er dog forsat under HTC’ s egen målsætning, der var 1,11 milliarder Euro, eller 48 milliarder taiwanesiske dollar. Som baggrund for disse tal i 4. kvartal nævner HTC den effekt som lager korrekturerne har haft.

Med andre ord, julehandlen gik ikke som man havde håbet på og derfor har operatørerne og butikkerne først solgt alle de varer der var på lager, inden nye blev bestilt. Dette vil forsat have en indflydelse på 1. kvartal 09, men så forventer HTC en opgang igen, og derfor forventer man forsat hos HTC, at man samlet set i 2009 vil vokse med et tocifret procent tal.’, ‘Ikke mindst nye modeller i år, vil sætte skub i salget, som det forlyder fra HTC. Og HTC vil ikke kun koncertere sig om Windows Mobiler. Også Android systemet har man stor fokus på hos HTC, fordi ”HTC ønsker at være førende i begge markeder” som blev sagt som svar på et spørgsmål i slutningen af telefonkonferencen.

Comment here