Mobilt bredbåndNyheder

3: Historisk højt dataforbrug på årets Roskilde Festival

Gæsterne på dette års Roskilde Festival holdt sig ikke tilbage med at dele festivalens magiske øjeblikke på de sociale medier. Teleselskabet 3 har registreret en markant rekord i mobilforbruget i form af 39,6 TB data, hvilket er 65% mere end sidste år. Den travleste time målt på dataforbrug var fredag aften, da Neil Young gik på scenen.

Der gik enorme mængder data gennem 3’s netværk på dette års Ro skilde Festival. Siden festivalens optakt den 24. juni har kunder på 3’s netværk brugt 39,6 TB data. Dermed er forbruget 65% højere end sidste år og svarer til en persons uafbrudte streaming af Netflix i to år. Der blev sendt og modtaget mest data fredag i timen mellem kl. 21 og 22, da Neil Young startede sin marathonkoncert på Orange Scene. Her var forbruget på 315 GB data i 3’s netværk.

159 mio. dataopkoblinger
Hos 3 vurderer man, at det høje forbrug bl.a. er drevet af Facebooks nye mulighed for at live streame direkte til vennerne.

”Det er helt klart streaming, der står for den største del af trafikken. Dernæst kobler kunderne af og på nettet konstant – dvs de åbner og lukker apps og browsere. Vi var forberedt på en stigning i forbruget og er godt tilfredse med den leverede dækning, men vi lægger ikke skjul på, at det er en udfordring at levere gode mobiloplevelser, når så mange mennesker samles på så lidt plads på en ma rk, og de alle gerne vil være ’på’ og streame samtidig,” fortæller Stefan Ring Støhrmann, der er ansvarlig for 3’s netværksopsætning på Roskilde Festival.

3’s kunder lavede i alt 159.046.224 dataopkoblinger på Roskilde Festival. Der befinder sig ca. 130.000 gæster på Roskilde Festival, hvilket næsten svarer til indbyggertallet i Aalborg. På Roskilde Festival blev der foretaget ca. 7 gange flere dataopkoblinger i 3’s netværk end på en almindelig dag i Aalborg.

Forberedelserne starter nu til RF2017
3 har registreret næsten 64.000 unikke brugere i sit netværk på Roskilde Festival. Kunderne er dermed overrepræsenterede på festivalen og er generelt kendetegnet ved at bruge en del mere data end den gennemsnitlige dansker (2, 3 gange mere jf. den seneste telestatistik fra Energistyrelsen). Derfor forbereder 3 sig allerede nu på, at kunderne vil slå nye rekorder på Roskilde Festival i 2017.

”Det kræver en del kreati vitet for at kunne følge med kundernes eksplosive forbrug. I år opgraderede vi en del af vores udstyr og rykkede ud med ekstra master og antenner – bl.a. i monitortårnene ved Orange Scene. I næste uge starter vi med at lægge planerne for, hvordan vi kan opgradere yderligere på næste års festival, så vi fortsat kan følge med efterspørgslen,” siger Stefan Stefan Ring Støhrmann, Radio Network Manager fra 3. Og han konstaterer stolt:
”Forbruget ville ikke stige så markant, hvis vi ikke leverede et godt netværk og en fornemmelse af, at der var god dækning.”

Fakta
Trafik i 3’s netværk på Roskilde Festival i 2016 i perioden 24. juni kl. 8 – 3. juli kl. 8

– 39,6 TB data hvilket er 65% mere data i forhold til sidste års festival. Forbruget svarer til én persons uafbrudte streaming af Netflix i 2 år

– Den travleste time målt på mængde data nogensinde på Roskilde Festivalen var 1. juli 2016 mellem kl. 21:00 og 22: 00, hvor der gik 315GB data genne netværket på festivalen. Neil Young spillede på Orange Scene på dette tidspunkt.

– 159.046.224 dataopkoblinger (åbne apps, browser, gps mv.)

– 64.000 unikke brugere

– Top 3 mobiler svarende til 44% af mobilerne på og omkring festival området.
o iPhone 6
o iPhone 5S
o iPhone 6S

– Trafik i 3’s netværk på Roskilde Festival de foregående år:
2015: 24,2 TB
2014: 16,7 TB
2013: 7,9 TB
2012: 3,9 TB

Om 3’s netværk på Roskilde Festival 2016
– 3 havde i år 13 mastepositioner på og omkring camping- og festivalpladsen. 12 af masterne var også på pletten sidste år, men i år er de blevet opgraderet med yderligere netværksudstyr. Den 13. masteposition er en ny, avanceret løsning med teknikken placeret under Orange Scene og antennerne monteret i de 22 meter høje monitortårne på hver side af Orange Scene. Dermed øgede 3 kapaciteten i ´Pitte n´ foran Orange Scene.

– Hele 4G netværket, der dækkede områderne: Backstage Village, Orange Scene, Grand Stand og Trade Zone, har fik en væsentlig opgradering med ekstra frekvensmængde svarende til en forøgelse i forhold til 2015 på hele 178%.

– Siden 2011 har 3 forøget sin netværkskapacitet med 1470% på Roskilde Festival.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here