Mobilt bredbånd

3’s kunder Danmarksmestre i data – igen

I første halvår af 2012 cementerede 3 sin position som Danmarks hurtigst voksende teleoperatør med 44.000 nye kunder. 3’s kunder er markedets absolutte superbrugere, når det gælder brugen af mobilt data på smartphone, tablet eller pc. Det viser den nyeste telestatistik, som Erhvervsstyrelsen (det tidligere IT- og Telestyrelsen) offentliggjorde i dag.

I løbet af første halvdel af 2012 voksede 3’s samlede kundebase med 5,7 % til 816.000 abonnenter. Dermed har 3 taget hul på sit sjette år med uafbrudt vækst, hvilket står i skarp kontrast til de øvrige teleoperatører i Danmark, der kæmper med lav vækst eller ligefrem negativ udvikling i kundebasen. Den seneste telestatistik dokumenterer også, at 3 er Danmarks absolut førende teleselskab, når det gælder brugen af mobildata, hvor selskabets andel i 1H 2012 var 37,6 %. Tallet er beregnet ud fra den samlede datatrafik på alle typer abonnementer.

3’s kunder er markedets absolutte superbrugere. Statistikken viser, at de taler mere, sender flere sms’er og mms’er og bruger markant mere mobilt data pr. kunde på mobilen end kunderne hos andre teleoperatører. En gennemsnitlig smartphone-kunde hos 3 har fx et dataforbrug, som er mere end to gange højere end en kunde hos Telia, der er markedets nummer to ifølge telestatistikken.

Kunderne vælger 3 til mobilt data
”Telestatistikken viser tydeligt, at danskerne stadig foretrækker 3’s datanetværk, og det er vi meget stolte over. De danskere, der bruger smartphones og er storforbrugere af data, er kunder hos 3. Det er også interessant at se, at vi er vokset mere på kundebasen på mobilt bredbånd i første halvår af 2012 end vores konkurrenter, selvom vi ventede til 28. september med at lancere 4G/LTE. Vi antog, at kunderne først ville komme, når de attraktive smartphones, der understøtter den nye teknologi var på markedet – og det fik vi ret i. Nu er der fuld gang i vores 4G/LTE-netværk og i lanceringen af de nye fede smartphones, og vi har store forventninger til udviklingen i mobildatatrafikken i de kommende år”, siger CEO Morten Christiansen fra 3.

I modsætning til markedets øvrige teleoperatører har 3 gennem det sidste år valgt både at satse på det nye 4G/LTE-netværk og en videreudbygning af 3G-netværket, der ved udgangen af 2012 understøtter hastigheder op til 32 Mbit/s i hele landet. Det giver 3’s kunder et bredt dækkende netværk med høje hastigheder – og 4G/LTE på toppen i indtil videre 69 danske byer. Og den fortsatte 4G/LTE-udrulning har fuld fart på.

”Så længe kunderne ikke rigtigt har haft noget at bruge 4G til, har vi satset på at udbygge vores føring på 3G. Primært fordi det er de ekstremt mobile smartphone-brugerne, der driver væksten i det mobile dataforbrug. Det betyder, at det er afgørende for 3 at have et netværk, der dækker bred og godt, så brugerne ikke mister forbindelsen eller får en langsom forbindelse, når de bevæger sig rundt. Nu har vi så sat fuld fart på 4G/LTE-udrulningen og glæder os over, at iPhone- og iPad-brugere får adgang til 4G/LTE-hastigheder hos 3, så snart der kommer en software-opdatering fra Apple”, siger Morten Christiansen.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here