Branchenyt

Apple iPhone den 29. Juni

Lanceringsdatoen i USA for den nye Apple iPhone står fast. Som man kan se på de nyeste reklamespots, er datoen hos AT&T sat til den 29. juni, og prisen er mellem 500 og 600 US $. På grund af den store interesse – AT&T taler om 1 million interesserede – kan man gå ud fra, at der til lanceringen opstår leveringsproblemer. Branchekendere går ud fra, at det begrænsede antal telefoner i starten vil holde hypen omkring Apple iPhone kunstigt oppe.

Mens mange venter på salgsstarten af den nye iPhone i USA, forsætter rygterne. Senest i sidste uge var der en række medier, som kunne fortælle, at den taiwanske producent Quanta havde truffet aftale med Apple om, at producerede 5 millioner 3G versioner af den nye iPhone. Quanta har ikke kommenteret disse rygter, men har sikkert med tilfredshed noteret, at selskabets aktiekurs steg kraftigt. Apple er ved siden af Dell, HP og Compaq notebook kunde hos Quanta.

Derimod kom der lys i en anden sag, nemlig den, hvorvidt det er muligt at installere uautoriserede programmer fra 3. part på en iPhone. Stev Jobs selv, nævnte nemlig i sidste uge ved en konference, at installation af sådanne programmer havde dårlig indflydelse på telefonens stabilitet, og derfor vil der i det i første omgang ikke være muligt, at benytte andre programmer end dem der er præinstalleret.

Så længe en iPhone kan klare musik, IM, E-mail og surfe på nettet, burde dette ikke være et problem. 3. parts programmer til WM, Symbian eller Linux bliver jo heller ikke understøttet af alle producenter.

Comment here