Branchenyt

Apple offentliggør rekordresultat for 2. kvartal

Apple præsenterede i dag resultatet for 2. kvartal af virksomhedens regnskabsår 2015, der sluttede 28. marts 2015. Virksomheden havde en omsætning på 58 mia. dollar og en nettofortjeneste på 13,6 mia. dollar i dette kvartal, eller 2,33 dollar pr. udvandet aktie. Disse resultater skal sammenlignes med en omsætning på 45,6 mia. dollar og en nettofortjeneste på 10,2 mia. dollar, eller 1,66 dollar pr. udvandet aktie, i samme kvartal året før. Bruttoresultatet var på 40,8 % i forhold til 39,3 % i samme kvartal sidste år. 69 % af kvartalets omsætning stammede fra internationalt salg.

Væksten skyldes et rekordstort salg af iPhone og Mac samt det bedste resultat nogensinde for App Store.

“Vi er yderst tilfredse med den fortsatte succes for iPhone, Mac og App Store, der var hovedårsagen til vores bedste kvartalsresultater for marts nogensinde,” udtaler Apples CEO, Tim Cook. “Vi ser en højere andel af kunder, der skifter til iPhone, end vi har set i tidligere perioder, og vi er på vej mod en spændende start på juni-kvartalet med lanceringen af Apple Watch.”

“Den imponerende efterspørgsel på vores produkter og tjenester i marts-kvartalet har givet en omsætningsstigning på 27 % samt en stigning i indtjeningen pr. aktie på 40 %,” siger Apples regnskabsdirektør, Luca Maestri. “Driftslikviditeten fra vores aktiviteter på 19,1 mia. dollar var også fremragende.”

Apple meddeler følgende vejledende tal for tredje kvartal af regnskabsåret 2015:

  • omsætning på mellem 46 mia. og 48 mia. dollar
  • bruttoresultat på mellem 38,5 og 39,5 %
  • driftsomkostninger på mellem 5,65 og 5,75 mia. dollar
  • andre indtægter/(omkostninger) på 350 mio. dollar
  • skatteprocent på 26,3 %
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here