Nyt tilbehør

Apple Watch Series 4

I dag præsenterede Apple det nydesignede Apple Watch Series 4 – med nye funktioner, der hjælper brugere med at holde forbindelsen, være mere aktive og administrere deres sundhed på effektive nye måder. Selvom det bevarer sit originale ikoniske design, er Apple Watch af fjerde generation blevet finjusteret – nye hardware- og softwareforbedringer er blevet kombineret til en helt enestående, samlet form. Den imponerende skærm er over 30 procent større, og den er uden problemer blevet integreret i den tyndere, mindre urkasse. Samtidig giver den nye grænseflade flere oplysninger med fantastiske detaljer. Apple Watch Series 4 med watchOS 5 giver avancerede aktivitets- og kommunikationsfunktioner samt revolutionerende sundhedsfunktioner – bl.a. et nyt accelerometer og gyroskop, som kan registrere hårde fald, og en elektrisk pulsmåler, der kan lave et elektrokardiogram (EKG) med den nye EKG-app,1 der har fået en De Novo-klassifikation af FDA.

“Vi er utroligt glade for, at Apple Watch er blevet en vigtig del af folks liv,” udtalte Jeff Williams, Apples Chief Operating Officer. “Apple Watch Series 4 med det helt nye design er fortsat en uundværlig kommunikations- og fitnesspartner. Og med tilføjelsen af banebrydende funktioner, f.eks. faldregistrering og den første EKG-app, der nogensinde er blevet tilbudt direkte til forbrugere, bliver den også en intelligent beskytter af din sundhed.”

Fra fredag den 14. september kan Apple Watch Series 4 (GPS) bestilles i 26 lande og territorier, og Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) kan bestilles i 16 lande og territorier. Begge modeller fås i butikkerne fra fredag den 21. september.

Design

Apple Watch Series 4 er mere end en videreudvikling – den repræsenterer et helt nyt design og konstruktion af Apple Watch. Det fås i to størrelser – 40 mm og 44 mm. Højttaleren er 50 procent stærkere og optimeret til telefonopkald, Siri og Walkie-Talkie, og mikrofonen er blevet flyttet for at reducere ekko og give en bedre lydkvalitet. Enheden har en næste-generations S4-chip med en specialudviklet 64-bit dual-core-processor, der er dobbelt så hurtig, mens batteriet stadig holder hele dagen.2
Bagsiden af Apple Watch Series 4 består af en smuk sort keramik og safirkrystal, der gør det nemt for radiobølger at gennemtrænge for- og bagsiden, så mobilforbindelsen bliver bedre. Digital Crown har nu haptisk feedback, og den giver derfor en mere mekanisk og responsiv fornemmelse gennem følelsen af trinvise klik.
Brugergrænsefladen er optimeret til den større skærm og giver dermed mulighed for app-symboler og skrifter, der er større og lettere at læse. Samtidig er komplikationer blevet forbedret på smuk vis, så de er mere præcise og informative. Nye urskiver udnytter Series 4-skærmen fuldt ud – fra den uendeligt brugerdefinerbare Infograph-urskive til Breathe-urskiven, hvor animationen følger varigheden af et dybt åndedrag. Derudover reagerer en række bevægelsesurskiver, bl.a. Vapor, Liquid Metal, Fire og Water, unikt med urkassens kurvede kanter.

Sundhed

Apple Watch Series 4 gør det muligt for kunder at foretage en EKG-måling direkte fra håndleddet med den nye EKG-app, som udnytter de indbyggede elektroder i Digital Crown og den nye elektriske pulsmåler i bagsidens krystal. Med appen berører brugerne Digital Crown, og efter 30 sekunder modtager de en hjerterytmeklassifikation. Den kan klassificere, om hjertet slår i et normalt mønster, eller om der er tegn på atrieflimren (AFib) – en hjertelidelse, der kan føre til alvorlige sundhedskomplikationer. Alle målinger, deres tilknyttede klassifikationer og eventuelle noterede symptomer bliver lagret i appen Sundhed i en PDF-fil, der kan deles med læger.
Med watchOS 5 analyserer Apple Watch sporadisk hjerterytmer i baggrunden og sender en meddelelse, hvis der registreres en uregelmæssig hjerterytme, som kan være et tegn på atrieflimren.3 Den kan også advare brugeren, hvis pulsen kommer op over eller ned under en bestemt tærskel.
Faldregistrering anvender et næste-generations accelerometer og gyroskop, som måler op til 32 g-påvirkninger, samt specielle algoritmer, der identificerer et fald. Apple Watch analyserer håndleddets kurs og styrken af et stød påvirkning for at sende brugeren en advarsel efter et fald, som kan afvises eller bruges til at starte et opkald til alarmcentralen. Hvis Apple Watch registrerer ubevægelighed i 60 sekunder efter meddelelsen, ringer det automatisk til alarmcentralen og sender en besked med lokaliteten til nødkontakterne.

Fitness

Med watchOS 5 bliver Apple Watch en endnu bedre fitness- og træningspartner. Aktivitetskonkurrencer giver brugerne mulighed for at udfordre andre Apple Watch-brugere. Automatisk træningsregistrering sender en meddelelse om starten af et træningspas, mens den giver tilbagevirkende kredit. Og Yoga og Vandretur er nye, dedikerede træningspas, der måler aktivt forbrændte kalorier og optjente træningsminutter nøjagtigt. Løbeentusiaster kan benytte sig af den forlængede batteritid – der er øget til seks timer – til udendørs træningspas. Og de kan nyde godt af højtydende funktioner, bl.a. kadence til inden- og udendørs løb, tempoadvarsler til udendørs løb og løbende kilometertempo, der viser tempoet for den forudgående kilometer.

Hold forbindelsen ved lige

Kunder kan kontakte deres venner med et enkelt tryk på håndleddet ved hjælp af Walkie-Talkie – en forbindelse mellem ure, som er en helt ny måde at kommunikere på i hele verden gennem Wi-Fi eller det mobile netværk.4 Siri-urskiven er mere forudsigende og proaktiv, og den tilbyder genveje og handlingsrettet indhold fra dine yndlingsapps fra tredjeparter. watchOS 5 giver også brugerne mulighed for at lytte til deres yndlingspodcasts, når de er på farten, med Apple Podcasts på Apple Watch, og for at streame hvilken som helst podcast i kataloget ved hjælp af Siri. Med Apple Watch Series 4 tilbyder berigede komplikationer en mere detaljeret visning af hjælpsomme apps fra tredjeparter, f.eks. Dexcom –  som gør det muligt at overvåge blodsukker løbende – eller Streaks – som viser daglige fremskridt i opgaver.

Apple Watch-udvalg

Apple Watch Series 4 (GPS) fås fra 3.299 kroner og Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) fås fra 4.099 kroner. De har begge det opdaterede design og nye sundhedsfunktioner. Series 3 vil kunne fås til den nye startpris på 2.299 kroner, så den er endnu mere tilgængelig for kunder. Sammen med de tre aluminiumsfinisher anodiseret i sølv, guld og space grey kommer Apple Watch Series 4 nu i fantastisk guldfarvet rustfrit stål med matchende Milanese rem, ud over modellerne i sølvfarvet og space black rustfrit stål. Der kommer en ny samling remme til efteråret. Og alle remme vil fortsat fungere med enhver generation af Apple Watch.
Apple Watch Nike+ bliver ved med at være en favorit blandt kunderne, og den nye kollektion indeholder nydesignede Nike-urskiver, der matcher de nye remfarver, herunder en sportsrem i platin/sort og en helt hvid sportsrem med reflekterende garn. Apple Watch Hermès præsenterer et elegant udvalg af remme i farveblokke og eksklusive urskiver, der skifter fra den ene farveblok til den anden, efterhånden som minutviseren bevæger sig.
Priser og tilgængelighed
  • Kunder kan bestille Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) fra fredag den 14. september, og det er tilgængeligt fra fredag den 21. september, i Australien, Canada, Kina, Danmark, Frankrig, Tyskland, Hongkong, Italien, Japan, Singapore, Spanien, Sverige, Schweiz, Forenede Arabiske Emirater, Storbritannien og USA. Det bliver desuden tilgængeligt i andre lande senere på året. Få oplysninger om udbydertilgængelighed på apple.com/dk/watch/cellular.5
  • Kunder kan bestille Apple Watch Series 4 (GPS) fra fredag den 14. september, og det er tilgængeligt fra fredag den 21. september, i Australiel, Østrig, Belgien, Canada, Kina, Danmark, Finland, Frankrig, Germany, Guernsey, Hongkong, Irland, Italien, Japan, Jersey, Luxembourg, Holland, New Zealand, Norge, Portugal, Puerto Rico, Saudi-Arabien, Singapore, Spanien, Sverige, Schweiz, Forenede Arabiske Emirater, Storbritannien, USA og Jomfruøerne (USA.
  • Apple Watch Nike+ kan bestilles på apple.com og i Apple Store-appen fra fredag den 14. september, i udvalgte lande, med begrænset tilgængelighed fra fredag den 5. oktober i Australien, Østrig, Bahrain, Belgien, Canada, Kina, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Guam, Hongkong, Ungarn, Irland, Italien, Japan, Kuwait, Luxembourg, Macau, Monaco, Holland, New Zealand, Norge, Oman, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Rusland, Saudi-Arabien, Singapore, Sydafrika, Spanien, Sverige, Schweiz, Forenede Arabiske Emirater, Storbritannien og USA. Få flere oplysninger på apple.com/dk/apple-watch-nike eller nike.com/applewatch.
  • Apple Watch Hermès kan bestilles på apple.com og i Apple Store-appen fra fredag den 14. september, og det er tilgængeligt fra fredag den 21. september i Australien, Canada, Kina, Danmark, Frankrig, Tyskland, Hongkong, Italien, Japan, Singapore, Spanien, Sverige, Schweiz, the Forenede Arabiske Emirater, Storbritannien og USA. Få flere oplysninger på apple.com/apple-watch-hermes eller applewatchhermes.hermes.com.
  • Apple Watch Series 4 (GPS) kan fås fra fredag den 28. september i Bahrain, Kroatien, Tjekkiet, Grækenland, Guam, Ungarn, Island, Kasakhstan, Kuwait, Macau, Monaco, Oman, Polen, Qatar, Rumænien, Rusland, Slovakiet og Sydafrika.
  • Nye Apple Watch-remme kan bestilles på apple.com og i Apple Store-appen fra fredag den 14. september, og de fås fra fredag den 21. september i Apple Stores samt hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere og -udbydere i USA og i over 35 lande og regioner.
  • Med Apple GiveBack kan kunder i USA bytte deres kvalificerede enhed til et Apple Store-gavekort eller en tilbagebetaling af deres køb. Hvis deres enhed ikke er kvalificeret til kredit, genbruger Apple den gratis.
  • Kunder, der køber Apple Watch fra Apple vil blive tilbudt gratis personlig indstilling i butikken eller online,6 som vil hjælpe dem med at indstille og tilpasse deres nye Apple Watch med kalendere, notifikationer og meget andet.

1 EKG-app kommer senere dette år (kun i USA).
2 Batteriets driftstid afhænger af brug og konfiguration.
3 Funktionen til meddelelser om uregelmæssig hjerterytme kommer senere dette år (kun i USA).
4 Walkie-Talkie er ikke tilgængelig i Kina, Pakistan eller Forenede Arabiske Emirater.
5 Apple Watch kræver en kompatibel iPhone. iPhone-serviceudbyderen skal være den samme Ikke tilgængeligt hos alle udbydere. Roaming er ikke tilgængelig.
6 I de fleste lande.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here