AppsNyheder

Betal nemt og hurtigt med Dankort på mobilen fra låst skærm

Nu kan alle med en iPhone foretage hurtige betalinger med Dankort på mobilen fra “låst skærm”, når de handler i en af Dansk Supermarked Groups forretninger, og godkende køb over 200 kr. med touch-ID i alle de forretninger, der tager imod Dankort på mobilen.

​For tre uger siden åbnede Dansk Supermarked Group for, at en afgrænset brugergruppe kunne afprøve Dankort-betaling med mobilen i alle Netto, Føtex, Bilka og Salling varehuse, uden at de først skulle aktivere telefonen. Nu bredes muligheden med betaling fra låst skærm ud til alle.

Fra i dag kan alle med en Dankort app eller en wallet fra Spar Nord Bank, Sydbank, Nykredit Bank, Arbejdernes Landsbank, Lån og Spar Bank eller et af de 60 lokale pengeinstitutter, der er gået sammen om My Wallet, betale fra låst skærm med deres iPhone i alle Dansk Supermarked Groups forretninger, og godkende køb over 200 kr. med touch-ID i alle forretninger, der tager imod Dankort på mobilen.

– Danskerne har taget de kontaktløse betalinger til sig, og på kort tid har vi vænnet os til denne nye og hurtigere måde at betale på. Vi giver nu mulighed for at foretage kontaktløse betalinger via mobilen på en måde, som kan matche den brugeroplevelse, som vi kender fra det fysiske Dankort, siger Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør i Nets og ansvarlig for Dankort.

Pengeinstitutternes wallets klar til låst skærm-betalinger for alle

Ved køb på op til 200 kr. føres mobilen blot hen til terminalen ved den sorte boks – så er der betalt. Handler man for over 200 kr., skal købet godkendes med en kode, som når man betaler kontaktløst med sit fysiske Dankort. Det bliver nu muligt at vælge godkendelse med touch-ID i stedet for kode.

– At betale fra låst skærm og godkende beløbet med touch-ID løfter brugeroplevelsen og gør betalingen med mobiltelefonen hurtig og nem. Vi er stolte over at kunne tilbyde vores kunder med en iPhone denne mulighed. Brugere af vores Android-løsning har kunnet betale fra låst skærm siden begyndelsen af april måned, siger Jesper Schiøler, der er formand for BOKIS, som repræsenterer medlemmerne af Lokale Pengeinstitutter og Landsdækkende banker.

Dansk Supermarked Group er klar

I Dansk Supermarked Group har medlemmerne af Dankort Idea Lab de seneste uger kunnet afprøve betalinger med låst skærm, og nu åbnes muligheden for alle kunder:

– Nu tilbyder vi alle danskere, der ønsker at betale med mobilen, muligheden for at gøre dette så brugervenligt som muligt. Vores kunder har taget rigtigt godt imod det kontaktløse Dankort, og tilbagemeldinger i de seneste uger, hvor kunderne har testet betaling med låst skærm, har været positive. Derfor er vi glade for nu at kunne tilbyde alle et betalingsalternativ på mobilen, der kan matche den brugeroplevelse, som de kender fra deres kontaktløse Dankort, siger Jens Freiberg, leder af IT Business Support i Dansk Supermarked Group.

Flere butikskæder vil i de kommende måneder gøre betalinger med Dankort på mobilen tilgængelige – også på samme hurtige måde, som det nu er muligt i Dansk Supermarked Group.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here