Nyheder

Danskerne tør ikke bruge telefonen på ferien

På førstepladsen over ting danskerne savner på ferien finder man sengen, og derefter kommer det at kunne bruge sin mobiltelefon. Sengen er svær at slæbe med, men mobilen er alligevel lagt i lommen – så hvorfor ikke bruge den? 71 % af alle danskere slukker altid eller ofte for roaming i udlandet, selvom mobilen er en af de ting, de savner mest at bruge, når de rejser. Det viser helt nye tal fra 3 på baggrund af en Wilke undersøgelse.

Når danskerne i påsken tager på storbyferier rundt i verden, så er det for manges vedkommende med en slukket telefon og samtidig et stort savn af ikke at kunne bruge telefonen som derhjemme. 28 % af danskerne savner nemlig at bruge deres mobiltelefon, når de tager på ferie, og 12 % mangler danske nyheder, som de ellers ville kunne få, hvis de lod mobilen være tændt.

”Det er en meget naturlig ting at savne telefonen på rejsen, da den både kan holde os opdaterede med nyheder hjemmefra, men også kan bruges til mere praktiske ting i udlandet såsom at finde vej, finde de lækre restauranter og forevige ferien på de sociale medier”, siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3.

Danskerne: Det er for dyrt at bruge mobilen i udlandet

Undersøgelsen fra 3 viser, at 55 % af danskerne føler sig begrænsede på ferien, fordi de synes, at det er for dyrt at bruge sin telefon i udlandet, og for 17 % af danskerne er netop savnet af telefonen en af de største udfordringer ved at rejse til udlandet.

”Det er super ærgerligt, at danskerne føler, at de er nødt til at slukke for roaming på ferien. Jeg tror, at mange danskere måske har haft dårlige erfaringer med at komme hjem til en dyr regning efter en udenlandsferie, eller måske er de ikke klar over udbuddet. Hos 3 er holdningen, at man skal kunne bruge sin telefon præcis på samme måde i udlandet, som i Danmark – og ikke være bange for uventede regninger eller føle sig begrænset på sin ferie. Netop derfor er vores produkt 3LikeHome en måde at ændre danskernes mobilvaner i udlandet og sikre, at vores kunder kan bruge deres telefon på præcis samme måde i Danmark som i udlandet – og ikke kun inden for EU’s grænser, men også ved rejser til populære destinationer såsom som USA, Kina og Bali”, siger David Elsass.

Siden 3 lancerede 3LikeHome i 2014 har 3’s kunder i stigende grad taget imod og brugt deres telefon på udenlandsrejser, og David Elsass vurderer på den baggrund, at 3’s kunder i mindre grad er repræsenteret i undersøgelsen. I undersøgelsen svarer 4,1 % også, at de slet ikke føler sig begrænsede i deres brug af telefonen udenlands, da de har 3LikeHome i deres abonnement.

Top 5: Det savner danskerne på deres ferie

 1. Min egen seng 47 %
 2. At kunne bruge mobilen som derhjemme 28 %
 3. Savner ikke noget 12 %
 4. Danske nyheder 12 %
 5. Saltlakrids 9 %

Top 5: Danskernes største udfordringer i udlandet

 1. Sproget 25 %
 2. At finde vej 17 %
 3. Ikke at kunne bruge telefonen til at tale og bruge data frit 16 %
 4. Sove i en fremmed seng 13 %
 5. At finde wi-fi 8 %

Undersøgelsen er gennemført af Wilke i april 2017.

 • – Undersøgelsen er repræsentativ fordelt blandt danskere over 18 år
 • – Der er gennemført 1018 interviews
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here