Nyheder

Forslag til mobil-julegaven til far eller bedstemor

Der findes efterhånden et væld af forskellige typer og modeller på markedet for seniorvenlige mobiltelefoner. Så hvad skal man gå efter, hvis der står ”ny mobiltelefon” på ønskelisten fra ens far eller bedstemor? Her får du tre bud på tre forskellige typer mobilbehov.

Betegnelsen ”seniormobil” er for mange lig med store og lidt klodsede telefoner med store taster, men sådan er det langt fra. I dag findes der så mange muligheder inden for mobiltelefoner til seniorer, at det er vigtigt at have en klar ide om brugerens behov og ønsker, før man begiver sig ud i julegave-handlen.

1. Doro Liberto® 825 – Smartphone med ”seniorvenlig” brugerflade

Til dem, der ønsker smartphonens fordele som fx adgang til Facebook, apps og skype, men ikke er vant til smartphone-teknologien, har Doro udviklet Doro Liberto® 825.

Det er er den første smartphone på markedet med en specialudviklet og særligt intuitiv brugerflade, som fokuserer på handlinger fremfor applikationer. Det gør den særligt egnet til smartphonenybegyndere. Den Android-baserede 4G-telefon har en stor 5”-skærm samt et 8MP kamera og er udstyret med alle Doros signaturfunktioner som HD voice og ekstra høj lyd samt tre fysiske taster i bunden.

Telefonen er kompatibel med Doros mobiltjenester My Doro Manager og Doro Connect & Care®. My Doro Manager er en webbaseret hjælpefunktion til både pårørende og seniorerne selv. Via den er det fx muligt fra ens PC at ændre indstillinger samt overføre kontakter fra én Doro-telefon til en anden. Doro Connect & Care® er en tryghedstjeneste, der hjælper med at holde kontakt til venner og familie og gør det nemt for seniorer at bede deres netværk om hjælp.

Doro Liberto® 825 kommer med en smart, vandret ladestation, der også fungerer som ur, alarm og elektronisk billedfremviser. Vil man have ekstra beskyttelse, fås et tilhørende magnetisk cover med pung, som beskytter telefonen mod slag og ridser – og kan opbevare ens kreditkort.

2. Doro 6531- Klaptelefon med ekstra tryghed

6da693_klaptelefon_doro_6531_r_d_med_bordladerSelvom smartphones er populære, er det langt fra alle, der har lyst til eller mod på at prøve kræfter med smartphone-teknologien. Og særligt hos seniorerne hitter den klassiske klaptelefon stadig. Doros brugerundersøgelser viser, at mange seniorer foretrækker en mobiltelefon med klapfunktion, fordi tasterne låses, når telefonen klappes sammen. På den måde undgår man fx fejlopringninger.

Derfor lancerede Doro tidligere på efteråret en ny klaptelefon, Doro 6531, som har ekstra stor skærm og er enkel at ringe og sms’e fra. Modellen har også en lille skærm på ydersiden, så man kan se, hvem der ringer, uden at åbne telefonen.

Den fås udover sort i en flot rød farve, som med garanti vil vække begejstring hos mor eller bedstemor. Via en enkel navigationsknap kan man også surfe på nettet, gå på Facebook og sende e-mails fra et simpelt mailprogram. Telefonen har desuden 2MP kamera med blitz, lommelygte og vejrfuntktion.

3. Doro PhoneEasy® 530X – Hårdfør mobil, der holder til det hele

55b133_mobiltelefon_doro_phoneeasy_530x_med_bordladerHar man behov for en mobiltelefon, der kan holde til noget, er det værd at kigge nærmere på Doro PhoneEasy® 530X. Det er en simpel og solid kameramobil, der er IP54-klassificeret og dermed støv- og vandafvisende.

Doro PhoneEasy® 530X er en oplagt gaveide til aktive seniorer, der fx tilbringer meget tid ude i naturen og derfor har brug for en mobiltelefon, som ikke så let går i stykker, hvis den bliver tabt, eller hvis den bliver udsat for en regnbyge.

Telefonens robuste og enkle design giver et fast greb, mens gummistriber på telefonens bagside sikrer, at den ikke glider ud af hånden. Samtidig gør de forhøjede og tydeligt adskilte taster, at man nemmere undgår at trykke forkert.

Vejledende priser

Doro Liberto® 825: 2299 kr.

Wallet case Doro Liberto® 825: 299 kr.

Doro 6531: 1499 kr.

Doro PhoneEasy® 530X: 999 kr.

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here