AppsBranchenyt

Fragmenteringen af Android kan vokse sig til et problem

Vi har tit talt om apps til Android – specielt til tablets. De større tablets vel og mærke. Mens udviklerne til Apples iOS univers har et forholdsvis let spil – hvis vi lige ser bort fra den til tider lange og bøvlede godkendelsesproces – så er det modsatte tilfældet hos Android. Eller sagt med andre ord: de mange forskellige Android versioner kan vokse sig til en hæmsko.

Hvis vi kaster et blik på et nyligt offentliggjort Google Udvikler-dashboard, så ser vi hurtig, at det tager tid for producenterne og brugerne, at få opgraderet deres OS. Ikke overraskende, så repræsenterer den nyeste version 4.4 (KitKat) kun 1 % af alle Android-mobiler. Men det er iøjnefaldende, at den nu to år gamle ”Gingerbread”-version stadig kører på 24 % af alle Android-mobiler.

Den største andel har selvfølgelig Jelly Bean der med sine 3 versioner er installeret på 54 % Android-mobiler. Men netop denne store spredning af de forskellige Android-versioner, er en udfordring for udviklerne, der skal sørge for, at deres app m.m. kører på et så bredt spektrum af Android-mobiler.

Læg oveni så det hvad brugerne ellers anser som en fordel. De forskellige producenternes egne UI! Og det er også en stopklods for, at brugerne kan få den nyeste Android-version på deres mobil. Producenterne skal bruge mere tid på, for at tilpasse deres UI. Det tager tid og så først der, kan udviklerne komme videre.

Comment here