1st testNyt tilbehør

Test af Galaxy Gear

Som lille knægt slutningen af 70‘ erne (ja, jeg er så gammel), havde jeg et ur, som jeg synes var ret sejt. Det var et digital ur og det havde indbygget en lommeregner! Den sommer var jeg helten på vores gade hvor jeg boede. Så det, at et ur kan langt mere, end kun vise tiden, har eksisteret i lang tid.

Så hvorfor hører vi mange i dag sige, at Smartwatches er det nye sort? Ganske enkel. Fordi teknikken på den ene side gør det muligt, og på den anden side, er det vigtig for producenterne at kreere et helt økosystem.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen var meget skeptiske, da vi så de første anmeldelser af det nye Galaxy Gear. Langsomt, dyrt og med ting som er overflødigt og andre ting, som man må undvære. Og så var der lige det, at Galaxy Gear i hvert fald til at begynde med, kun virkerede med Galaxy Note 3.

Et er hvad man tror om noget når man ser og hører om det, noget andet er, når man først selv står med det i hånden. Inden man overhoved kan komme i gang, skal man lige koble uret sammen med telefonen, og her stod jeg og troede jeg gjorde som piktogrammet på instruktions anvisningen viste. Man kobler begge sammen med NFC. Og jeg prøvede. Og prøvede. Det virkede bare ikke. Indtil jeg så, at jeg ikke skulle koble telefonen med uret, men med urets oplader! For ikke at lave nogle åbninger i ur kassen, er Galaxy Gear udstyret med poler på undersiden, som virker sammen med en ur kasse adapter som så tilsluttes til et microUSB stick.

Efter denne begynderfejl, var Galaxy Gear og vores Note 3 ”parret” – og så har vi i hele testperioden der nu har strukket sig over flere uger, ikke haft en eneste teknisk fejl. Man kan i øverigt nu efter en opdatering, også anvende Galaxy Gear sammen med Galaxy  S4, S3 og Note 2. S4 Active og Zoom skal følge snarest.

Selve displayet på uret måler 1,63“ og har en opløsning på 320 x 320 pixel, hvilket i praksis er mere end rigeligt! Selve ikonerne er dejlig store, og menu opbygningen er logisk. Tap skærmen to gange og man kommer med det samme til indstillinger, hvor man blandet andet kan regulere lyd- og lysstyrken.  Holder du to finger på konstant, så kommer du til dine sidste apps, ligesom man kender det fra ens Android mobiltelefon.  Sviper man til siden, så bladrer man i den retning. Så brugeroplevelsen er yderst intuitiv.

Selvfølgelig viser Galaxy Gear også klokken og en i praksis ret fed feature er, at skærmen tænder automatisk, når man løfter armen op for at se på klokken. Det spiller og fungerer rigtig godt. Men husk at indstille denne funktion, ellers ser du bare på en sort skærm, og får først klokken frem, ved at trykke på knappen i siden. Det er selvfølgelig muligt at ændre designet af uret ligesom det er muligt om der skal vises andre ikoner informationer sammen med uret.

Fabriksindstillingen med en digital visning af tiden og vejinfo viste sig for mig at være den jeg personlig syntes mest om..

Galaxy Gear fortæller mig også om SMS beskeder eller e-mails der måtte være kommet. Det er ikke muligt at svare på disse direkte fra uret. Men jeg må indrømme, at jeg ser et Galaxy Gear mere som en infotavle fra min mobil, og ikke som en supplerende touchscreen.

En praktisk feature er muligheden for at indtale korte talebeskeder; det kan være en huskeliste når man er på vej i supermarked eller et telefonnummer man får og skal huske. Og ja. Du har gættet rigtig.Når man nu kan indtale beskeder, kan man så også telefonere med Galaxy Gear? Ja, i bedste Dick Tracy stil. Der er både en højtaler og to mikrofoner indbygget.

Ser det dumt ud. Egentlig ikke, fordi du skal holde hånden op til øret ligesom når du holder mobilen, og til et hurtig kort svar eller en besked, så fungerer det rigtig godt.

Så et ur man kan ringe fra? Yep! Og det bliver endnu bedre. Du kan også tage billeder med Galaxy Gear. Billederne bliver optaget med 2MP i opløsning, og er faktisk ikke så ringe endda når det kommer til stykket. Og det er også muligt at optage korte videoklips med 720p opløsning men længden er begrænset til 15 sek.

Billederne og videoer lagres ikke kun i urets indbyggede hukommelse (4GB) men ryger også over på ens mobiltelefon.

En anden god feature er muligheden for at koble uret op til sport apps og der findes immervæk 50 apps som er kompatibel med uret. Men jeg må indrømme, jeg er ikke den store sportsman, så netop disse muligheder er ikke blevet prøvet.

Som nævnt i indledningen, skal uret oplades i en speciel ur kasse – og hvor tit skal man det så? Det siger sig selv, at man ikke kan nøjes med at skifte batteri hver 3. år som mange almindelige ure nu om dage, men vores testeksemplar kunne snildt række tre til fire dage på en opladning; en opladning tager i øvrigt en til to timer! Og da jeg har det som kutyme alligevel at oplade min mobil hver aften når jeg går i seng, så har jeg ikke noget problem, at sætte uret til opladning samtidigt.

Uret vejer 76 gr. og eftersom jeg er fan af lidt større ure, så gør størrelsen og vægten ikke noget som helst i min verden. Nu er det nogle milde november dage vi har testet uret, så hvordan man har det med dette ur om sommeren når man sveder ved jeg ikke, men jeg er så meget overbevist og fascineret af Galaxy Gear og dens muligheder, at jeg gerne vil indrømme, at kombinationen af en sort Note 3 og et sort Galaxy Gear står øverst på min personlige ønskeliste til jul.

Dyrt ønske? Bevares, Galaxy Gear koster normalt 2.600 kr., men du kan i dag få Galaxy Gear gratis ved køb af Note 3 – se mere om dette tilbud her.  Så kan man ikke være i tvivl, specielt ikke, når Note 3 nu også har fået så mange roser fra os.

Af Jens Peter Lange

 

Comment here