Branchenyt

Gratis Wi-Fi til Eurovision Song Contest 2014

Mobilbladet.dk var i går til Jury semifinalen 1 i de gamle B&W haller, hvor det Internationale Melodi Grand Prix 2014 afholdes. Og her kunne vi selv opleve, hvor smidigt og problemfrit gratis WiFi til 8.000 tilskuer kan håndteres.

Bare forstil dig, når titusinder af mennesker benytter Facebook, Twitter, Instagram og E-mail samtidigt, når man nu vil dele sin oplevelse. TDC Group har derfor til lejligheden bygget et helt nyt trådløst netværk, der blandt andet omfatter 240 såkaldte access-punkter, som eksempelvis kan tilgås med smartphones, computere, tablets og kameraer.

 

Eurovision Song Contest 2014
Eurovision Song Contest 2014

Hovedparten af de mange access-punkter er indenfor i de tidligere B&W-haller, hvor koncerten finder sted, men også hele teltområdet uden for er dækket med trådløst netværksudstyr. For at løse opgaven er der blandt andet trukket 10 kilometer netværkskabler og mere end to kilometer fiberkabler.

De i alt 240 opførte access-punkter har hver to radioer og i alt 960 antenner, som skal sikre den trådløse dækning på området. Samlet set udgør de ét stort WiFi-hotspot.

Og som sagt – i går virkerede nettet upåklageligt, så vi krydser fingrene for ”Danmark”, at de udenlandske besøgende og artister problemfrit kan opleve, hvor langt fremme vi er i skoene teknologisk herhjemme.

 

Danmarks største Hotspot
Danmarks største Hotspot

 

Comment here