1st test

Test af HTC ONE

HTC ONE er HTC’s seneste topmodel som er lavet i kun ét stykke aluminium, mens den smukke skærm er udstyret med Gorilla Glass 2. Skærmen er på 4,7 tommer og har fuld HD opløsning på 1080p med hele 468 PPI (pixels per inch). Processoren er en Qualcomm® Snapdragon™ 600, QUAD-CORE med 1,7 GHz. Den udnytter også det såkaldte 4G/LTE netværk. Styresystemet er Android 4.1.2 med femte generation af HTC Sense. Så meget om de såkaldte specifikationer. Lad os kaste os ud i det, og opleve hvad der gemmer sig bag disse på mange måder imponerende fakta.

En af de ting som jeg med det samme bliver nød til at dele er at jeg virkelig elsker telefonens samlekvalitet; jeg elsker det lækre aluminium, konstruktionen samt designet af mobilen. Tager vi og kigger på batteriet har det også været tilfredsstillende. HTC ONE kunne bruges en fuld dag under testen ved normal brug (opkald, 4G, sms’er osv.). Så thumbs up.

En anden meget positiv overraskelse er mobilens indbyggede højtaler; højtalerne (boomsound) har været overraskende gode. Dette gør det utroligt behageligt at se videoer eller film på mobilen, da højtalerne er placeret i toppen og bunden foran på mobilen, hvilket vil sige at lyden er rettet mod dine øre, og ikke traditionelt på bagsiden eller bunden. De spiller ufatteligt højt og bassen producerer en god volume – det er de bedste mobilhøjtalere jeg har testet til dato.

Ved almindelig brug er hastigheden i brugerfladen fænomenal, og jeg har ikke oplevet nogle “slow-downs” og hastigheden er lige så hurtig som den var fra dag 1.

“Hjemmeknappen” er dog placeret det mest tåbelige sted på mobilen! Undskyld, men det skal bare siges. Jeg har været vandt til i årevis at have knappen nederst i midten af mobiltelefoner, men HTC har åbenbart valgt på nyere modeller, inklusiv HTC ONE, at placere denne knap nede i højre hjørne. I teorien lyder det måske meget godt når de fleste mennesker har mobilen i højre hånd, og derfor afstanden for tomlen er så kort som muligt. Men selv efter en længere periode med mobilen, har jeg stadig ikke vænnet mig til det endnu. Det skal nævnes at der findes en app til at løse dette problem.  Med denne app kan man instedet glide ens finger hen over logoet og til starten af skærmen, vupti så er du tilbage på din startside – smart!.

En anden negativ oplevelse var, at HTC ONE til tider også kan blive utrolig varm – det sker uforudsigeligt cirka 1 til 2 gange om ugen hos mig. Og der var ikke nogen forbindelse med, at lige i det øjeblik havde jeg sat mobilen på overarbejde.

 

Af Oliver Lange

Redaktørens valg

 

Specifikationer på HTC One

Processor: Qualcomm® Snapdragon™ 600, QUAD-CORE, 1,7 GHz og 4G/LTE

Hukommelse:
32 GB/64 GB intern hukommelse, 2 GB RAM

Skærm:
4,7 tommer, fuld HD med en opløsning på 1080p, 468 PPI

Kamera: HTC UltraPixel Kamera med F2.0 blænde og 28 mm objektiv. Frontkamera: 2,1 MP, 880 vidvinkelobjektiv med HDR. 1080p fuld HD-videooptagelse for både front- og bagkamera. Seriefotografering og VideoPic. HDR-video

Styresystem: Android 4.1.2 (kan opdateres til 4.2.2) med HTC Sense Netværk. HTC BlinkFeed.

Netværk: HSPA/WCDMA: Europa/Asien: 850/900/1900/2100 MHzGSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz

Størrelse: 137,4 x 68,2 x 9,3 mm /vægt: 143 g

Forbindelse: Stereojackstik, NFC-kompatibel, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, DLNA, IR-fjernbetjening, micro-USB 2.0-port (5-bens) med mobilt high-definition-videolink

Batteri: 2300 mAh

 

Comment here