1st test

HTC Touch

Vil du nogensinde købe en mobiltelefon fra et firma, som du ikke kendte, og som oven i købet kalder sig High Tech Comuter Corporation? De fleste vil nok svare nej på dette spørgsmål, men lad os lige stoppe op en gang. Næste spørgsmål. Vil du købe en PC fra et firma, der kalder sig International Business Machines? Igen – de fleste vil svare nej, men sidstnævnte virksomhed er faktisk IBM, og det firma har vel et brand, som ikke kun er velkendt men også anerkendt og for mange et pseudonym for kvalitet. Men hvad har det så med High Tech Computer Corporation at gøre? Førstnævnte er kendt af de fleste – High Tech Computer kendes af de færreste (men tror os – mange vil kende til High Tech Computer i fremtiden). High Tech Computer er en forholdsvis ung, men også meget succesfuld virksomhed, der først og fremmest udvikler mobiltelefoner med ”Microsoft” indmad, og som nu sælger sine telefoner under deres eget brand – tidligere har du måske hørt om en Orange SPV eller en Qtek… ja – det er DETTE firma der lavede disse modeller.

Selvfølgelig kan man ikke sælge en telefon under navnet High Tech Computer, så hvad med HTC? Ser du – det lyder jo som marketingsfolkene vil sige meget smart, og det er det også.

HTC har i de seneste 24 måneder ikke kun overrasket os, men også forbrugerne flere gange, så stor var interessen, da HTC var klar med noget helt nyt, og nej, vi nævner ikke iPhone i denne sammenhæng ;o)

Touch hedder vidunderbarnet, og som navnet antyder, så sætter HTC et tykt fingeraftryk i genren designermobiler. Vi har nu prøvet den nye HTC Touch, og er her klar med vores 1st test.

Som altid starter vi med telefonens telefonfunktion – HTC Touch er en Triband telefon, og så stopper festen desværre allerede. Ja, den er god nok, der er ingen 3G ombord, ligesom man også forgæves leder efter muligheden af profiler (men det er ikke så meget HTC fejl, men Microsoft – til gengæld har en Touch en short cut til en ”mute” funktion). Hvad man til gengæld finder er en telefonbog, der kan langt mere end gennemsnittet, ligesom der til hver kontakt er mulighed for op til 30 parameter – det burde være mere end rigelig mener vi.

Når den nye HTC Touch må undvære 3G, så er det trods alt en lille trøst, at den nye Touch for det mindste kan håndtere EDGE, og smilet bliver da også lidt større, når man opdager, at telefonen også klarer W-LAN (802.11g dvs. max. teoretisk hastighed på op til 54 Mbit/s). Så helt ”amputeret” er man ikke – man kan problemfrit surfe på nettet ved at bruge et hotspot (og dem kommer der flere og flere af).

Vi har nævnt, at HTC for tiden fortrækker Microsoft Mobile til sine produkter, men lad os lige skynde os at sige, at til trods for at HTC og Microsoft arbejder så tæt sammen som de gør, så er det ikke ensbetydende med, at HTC udelukkende vil benytte Microsoft Mobile i fremtiden – men det er nu en hel anden historie, som i denne sammenhæng ikke er aktuel at komme ind på.

HTC Touch benytter Microsoft Mobile 6.0, hvilket er den seneste og nyeste version fra Microsoft, og man kan sidestille det med, at brugerens oplevelse med en Microsoft Mobile 6.0 telefon er som med en PC der benytter XP/Vista. Kalender, Explorer, Outlook, Word, Excel eller Power Point. Oplevelsen er i stor stil den samme, og det er netop det der er den utrolig styrke af Mobile 6.0. Man føler sig hjemme, og sammenspillet mellem PC og mobilen er uovertruffen. Sæt telefonen til PC´en (i vores tilfælde en PC der kører med Vista), og vupti – man har alt med på farten, uden at man har brug for det store PC kendskab. Med andre ord – det spiller bare.

Ingen mobiltelefon anno 2007, uden et indbygget kamera. Et 2-megapixel kamera blev det til, hvilket for de fleste ”Touch” kunder med sikkerhed er nok, men 3,2 vil være det perfekte prik over i´et. På den anden multimedie front, har den nye Touch Windows Media Player 10 om bord.

Men – Microsoft Mobile 6.0, Windows Media Player 10 eller 2-megapixel kamera – det er næppe det, der gør en Touch til en speciel telefon. Det er designet og betjeningen der har det i sig. Man skal bare ”se” på en Touch for at vide, at netop denne telefon er noget specielt, en såkaldt ”eye catcher” som de fleste gerne vil have liggende fremme på bordet, når man nyder en drink eller andet, på en udendørs beværtning denne sommer (såfremt regnen ikke skyller hele sommeren væk). Men designet, den matte sorte farve og den store skærm er kun halvdelen af innovationen – det er betjeningen.

Nu kommer vi til at nævne iPhone alligevel – ligesom en iPhone klarer en Touch betjeningen uden et egentlig tastatur, man skal bare bruge sine fingere, eller bedre, bare have tomlen fremme, og man betjener sin Touch (og nej – det er ikke kinky). Man skal forstille sig, at HTC har lagt et betjeningsprogram henover selve Microsoft Mobile 6.0 brugerfladen, hvorfor de første ”billeder” er unikke på en Touch.

Til at begynde med er ”start” siden domineret af et stort ur og 3 short cuts, og enten trykker man på en af disse, eller man ”blader” siderne igennem – telefonen software og display ”opdager” om man bruger sin finger eller en stift eller en negl for den sags skyld, og i den tid vi har testet den nye Touch, har vi ikke en eneste gang ”bandet” over måden at betjene en Touch på – næ nej, det spiller faktisk til den store guldmedalje.

Kommer man længere ”ned” i programmerne, så er det den velkendte Microsoft Mobile 6.0 bruger grænsesnit man møder, men der er stadig specielle ting, som at ”scrolle” gennem kontaktbogen, ligesom man spinder et hjul. Gå ned til din lokale telefonbutik og prøv det selv.

Selve skærmen er i øvrigt 43 x 47 mm stort.

Et lille minus vi opdagede var dog selve akustikken i en Touch. Hvorvidt det skyldes netop vores testeksemplar, eller om det er et generelt problem, kan vi ikke belyse på nyværende tidspunkt.

Hvilket indtryk efterlod så den nye Touch så? Havde den bare haft 3G, så havde vi ingen problemer med at udråbe en Touch til en af de mest innovative nyheder i år, så derfor må en Touch ”nøjes” med betegnelsen fremragende design nyskabelse, hvilket egentlig heller ikke er så ringe endda.

Af Jens Peter Lange

HTC Touch

Vellykket funktionelt nyskabelse i flot og kompakt design

 

Størrelse: 100 x 60 x 15 mm

Vægt:  111 g

Display: TFT / 65.536  / 240 x 320 pixels

 

+  Designet (kompakt)
+  Microsoft Mobile 6.0
+  Touch brugerfladen

+  Flo funktionen

+  W-Lan og BT 2.0

–   Mangende 3G x

–   Akustikken

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here