1st testTablet

Test af iPad Air

I 14 dage har vi nu testet den nye iPad Air, nærmere bestemt en 32 GB-version med 4G. Og om end det vil være rigtig dårlig journalistik at starte med konklusion, så kommer den alligevel allerede her. Så begejstret er vi. Basta.

Det er ikke fordi vi har nogle tykke Apple-briller på, men det er hele pakken der slet og ret er overbevisende. Det slanke design, den lave vægt, displayet og at en iPad nu er så handy som en Mac Book Air. Og derfor passer det nye navn ligeledes perfekt.

Men lad os starte med at forklare, hvorfor vi har denne holdning.

Ikke nok med at iPad Air er (selvfølgelig) den bedste tablet til dato, den er også den bedste tablet i det hel taget

Som nævnt er det vægten eller mangel på samme – under 500 gr. og det kan ”føles”. Ikke mindst at den nye iPad Air kun er knap 8 mm tynd gør, at man på en hel ny måde bevæger sig rundt med en iPad. Ikke fordi en iPad tidligere var klumpet eller lignende, men lige netop det, at den nye iPad Air er blevet så tynd og også 1,7 cm smallere gør at man vitterlig føler man har en hjælpere med på vejen end at man skal ”slæbe” mere med på vejen.

Det giver næsten sig selv, at det kvalitetsindtryk vi tidligere har haft når vi testede en iPad i den grad også er gældende for iPad Air. Og det er jo tankevækkende, at designet og størrelsen uden at vi har tændt testmodellen, allerede gør, at vi er yderst positiv stemt. Så langt så godt.

På display-siden er der ikke kommet nogen nyhed, så iPad Air benytter den samme gode Retina-skærm der måler 9.7“ og har en opløsning på 2.048 x 1.536 pixel, som vi også kender fra iPad 4.

Til gengæld er den anden store nyhed, at Apple anvender nu den nye A7-processor med M7-Motion co-processor som er ansvarlig for styringen af strøm og håndter de data fra bevægelsescensoren. Mens andre tablet bryster sig med, at have en processor med op til 4 kerner, ”nøjes” A7 med ”kun” to af slagsen, der ydermere ”kun” arbejder med 1,4 GHz. Men som testen afslører, så er antal kerner og GHz ikke afgørende, når styresystemet er afstemt til netop denne struktur.

Det bevises også, når man kører forskellige benchmark-programmer. Man behøver ikke at frygte, ikke at have nok kraft i processoren.

Hvad med batteritiden? Også her, oplever vi en klar forbedring i forhold til iPad 4. det lykkes os at se video non-stop i næsten 8 timer mens Internet surfing kan gøres i knap over 6 timer, inden man skal finde en stikkontakt.

Selvfølgelig benytter iPad Air iOS-version 7 som vi dog ikke vil gå nævneværdig ind på netop nu. Vi kan dog konkludere, at det eneste man måske savner, er muligheden for forskellige Widgets, som netop er et af de store plusser i Android-platformen. Når det er sagt, så er apps udviklet til iPad – og dem er der utallige af – klart bedre i oplevelsen og hastigheden, end deres pendant hos Android.

På forsiden er der et webcam, der hvis nødvendigt kan skyde video i 720p – opløsning, men mere ideelt benytter man dette kamera til Apples Facetime eller når man anvender Skype.

På bagsiden er der et 5MP kamera der gør det muligt at skyde videoer med 1080p i opløsningen – men det er det samme kamera som også gjorde sin tjeneste i iPad 4. Dvs. Apple anvender ikke det videreudviklet kamera som nu arbejder i den nye iPhone 5S. Og mens vi er ved det, hvad der ikke har fundet vej til iPad Air, så har Apple også valgt at se bort fra Touch-ID funktionen som er en af de støre salgsargumenter i iPhone 5S. Teknisk vil det med garanti være muligt, så det må være af marketingsårsager, at man på nuværende tidspunkt ser bort fra det. Tja, hvem ved. Måske skal dette sammen med et bedre kamera være det næste highlight i den næste generation? Men det er ren spekulation.

 

Af Jens Peter Lange

 

Vi anbefaler

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here