Nye mobiltelefonerNyheder

iPhone 5

Apple præsenterede i dag iPhone 5, den hidtil tyndeste og letteste iPhone, helt nydesignet med en smuk 4″ Retina-skærm, en Apple-designet A6-processor, der sikrer rasende hurtig ydeevne, og ultrahurtig trådløs teknologi* – og samtidig har den en endnu længere batteritid.** iPhone 5 leveres med iOS 6, verdens mest avancerede operativsystem til mobile enheder med over 200 nye funktioner, inklusive: Det helt nye program Kort med Apples eget kortdesign og trinvis vejvisning, Facebook-integration, organisering i Passbook og endnu flere Siri-funktioner og -sprog.

“iPhone 5 er den smukkeste forbrugerenhed, vi nogensinde har fremstillet”, sagde Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Product Marketing. “Vi har fyldt en utrolig mængde innovation og avanceret teknologi i en tynd og let, ædelstensagtig enhed med en smuk 4″ Retina-skærm, rasende hurtig A6-processor, ultrahurtig trådløs teknologi, endnu længere batteritid, og vi tror, at kunderne kommer til at elske den”.
iPhone 5 er den tyndeste smartphone i verden med et helt nyt 7,6 mm kabinet i anodiseret aluminium, der er 18 % tyndere og 20 % lettere end iPhone 4S. iPhone 5, der er designet med et hidtil uset præcisionsniveau, kombinerer et kabinet i anodiseret aluminium med diamantslebne skrå kanter og indlagt glas, der giver en utrolig flot form og finish.
Den nye 4″ Retina-skærm på iPhone 5 har endnu flere pixel end iPhone 4S, og det gør den allerede utrolige Retina-skærm endnu bedre. Ved at gøre skærmen højere, og ikke bredere, er iPhone 5 lige så nem at bruge med en hånd, så du kan trykke, skrive og rulle på samme måde, som du altid har gjort, samtidig med at du kan nyde endnu mere af dit indhold, inklusive fantastiske programmer, der er optimeret til den større Retina-skærm, HD-video på bred skærm, en komplet fem dages kalender og mere af hver webside.
iPhone 5 understøtter ultrahurtige trådløse standarder, inklusive LTE og DC-HSDPA, så du kan gennemse, hente og streame indhold endnu hurtigere. For at kunne understøtte den nyeste LTE-teknologi har Apple udført pionerarbejde med en enestående LTE-løsning med en enkelt radio, der leverer rasende hurtige hastigheder og passer perfekt i det nye bemærkelsesværdigt tynde design. iPhone 5 understøtter dual-band 802.11n Wi-Fi og sikrer en trådløs oplevelse på op til 150 Mbps.***
Den helt nye A6-processor er designet af Apple med henblik på at maksimere ydeevnen og strømeffektiviteten til understøttelse af alle de utrolige nye funktioner i iPhone 5, inklusive den smukke nye 4″ Retina-skærm – og samtidig sikrer den endnu længere batteritid. Med op til dobbelt så stor processor- og grafikydeevne foregår næsten alt, hvad du gør med iPhone 5, med en utrolig hastighed – fra start af programmer, indlæsning af websider til hentning af e-post-bilag.
8 megapixel iSight-kameraet er det mest populære kamera i verden, og med iPhone 5 er det endnu bedre. Det nye kamera er helt nydesignet med en utrolig optisk ydeevne, og alligevel er det 25 % mindre end kameraet i iPhone 4S. Det nye iSight-kamera i iPhone 5 har et objektivdæksel af safirkrystal, der er tyndere og mere holdbart end standardglas, og det sikrer krystalklare billeder. Den nye panoramafunktion sikrer, at du kan tage imponerende panoramabilleder med op til 28 megapixel blot ved at bevæge kameraet henover en scene i en glidende bevægelse. Nye videofunktioner inkluderer forbedret stabilisering, ansigtsgenkendelse på video af op til 10 ansigter, og mulighed for at tage fotografier, mens du optager. Et nyt FaceTime-kamera til HD-format på forsiden gør FaceTime-opkald utroligt tydelige og kan også bruges til selvportrætter og til at optage 720p HD-video. Med iPhone 5 kan du også dele fotografier med venner og familie vha iClouds fælles fotostreams.
iPhone 5 har det nye Lightning-stik, der er mindre, smartere og mere robust end det forrige stik. Det helt digitale Lightning-stik har en adaptiv grænseflade, der kun bruger de signaler, som hvert tilbehør kræver, og det er reversibelt, så du med det samme kan oprette forbindelse til dine tilbehør. Lightning-til-30-ben-mellemstikket kan også slutte iPhone 5 til originalt tilbehør med 30 ben.****
iPhone 5 har nye forbedrede lydfunktioner, inklusive et nyt stråleformet retningsbestemt mikrofonsystem, der sikrer højere lydkvalitet, mens baggrundsstøjen tones ud takket være ny støjneutraliserende teknologi. iPhone 5 inkluderer nu understøttelse af mobil bredbåndslyd, der gør ord mere tydelige og sikrer mere naturlig tale. Bredbåndslyd understøttes af over 20 operatører i hele verden på tidspunktet for præsentationen. iPhone 5 leveres med de nye Apple EarPods med et banebrydende design, der sikrer, at de passer naturligt og har øget holdbarhed samt en utrolig akustisk kvalitet, der typisk er reserveret dyre øretelefoner.
iPhone 5 leveres med iOS 6, verdens mest avancerede operativsystem til mobile enheder med over 200 nye funktioner, inklusive: En helt ny version af Kort med Apples eget kortdesign, trinvis vejvisning og en utrolig ny Flyover-oversigt, Facebook-integration i Kontakter og Kalender med mulighed for at publicere direkte fra Meddelelsescenter, Passbook, den enkleste måde at samle alle dine kort på et sted, nye Siri-funktioner, inklusive understøttelse af flere sprog, nem adgang til sportsresultater, restaurantanbefalinger og biograflister,***** Siri- og Facebook-kompatible programmer som Fotos, Safari og Kort samt  fælles fotostreams via iCloud.
Priser og tilgængelighed
iPhone 5 fås i hvid og sølvfarvet eller sort og skifer og kan fås i Apple Online Store (www.apple.com), hos udvalgte operatører og udvalgte autoriserede Apple-forhandlere. iPhone 5 kan fås i USA, Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Hong Kong, Japan, Singapore og Storbritannien fra fredag den 21. september, og kunder kan bestille deres iPhone 5 fra fredag den 14. september. iOS 6-software bliver tilgængelig onsdag den 19. september som en gratis softwareopdatering.
Den 28. september kan iPhone fås i 22 flere lande, inklusive Belgien, Danmark, Estland, Finland, Holland, Irland, Italien, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Tjekkiet, Ungarn og Østrig.
* LTE fås via udvalgte operatører. Netværkshastigheder afhænger af operatørens netværk. Bed din operatør om oplysninger.
** Batteritid afhænger af enhedens indstillinger, brug og andre faktorer.  Faktiske resultater varierer.
*** Baseret på teoretiske hastigheder, faktiske hastigheder kan variere.
**** Sælges separat.
***** Nogle funktioner understøttes ikke i alle lande.
****** Tilgængeligheden varierer efter operatør.

Comment here