Branchenyt

Kæmpe investering af Apple i Danmark

Apple har i dag offentliggjort planer om opførelse og drift af to datacentre i Europa til en samlet værdi af 1,7 mia. euro, som begge skal køre på 100 % vedvarende energi. Anlæggene, der vil være beliggende i County Galway i Irland og i Midtjylland i Danmark, skal køre Apples online-tjenester – heriblandt iTunes Store, App Store, iMessage, Kort og Siri – for alle selskabets europæiske kunder.

“Vi er meget taknemmelige for Apples fortsatte succes i Europa, og vi er stolte af, at vores investeringer kommer lokalsamfund til gode på tværs af de europæiske lande,” udtaler Tim Cook, Apples CEO. “Denne nye og omfattende investering er Apples hidtil største projekt i Europa. Vi er henrykte over at kunne udvide vores virksomhed, skabe hundredvis af lokale arbejdspladser og introducere nogle af vores mest avancerede løsninger inden for miljørigtigt bygningsdesign.”

Apple har skabt næsten 672.000 arbejdspladser i de europæiske lande, heriblandt 530.000 stillinger med direkte tilknytning til udviklingen af iOS-apps. Siden lanceringen af App Store i 2008 har udviklere på tværs af Europa haft en samlet indtjening på mere end 6,6 mia. euro gennem salg af apps på verdensplan samt kundernes køb i apps.

Apple har i dag 18.300 direkte ansatte fordelt på 19 Europæiske lande, og alene i løbet af det seneste år er der oprettet flere end 2.000 nye stillinger. I 2014 brugte Apple mere end 7,8 mia. euro hos europæiske virksomheder og leverandører, som medvirker til at udvikle og fremstille Apples produkter og støtte selskabets aktiviteter over hele verden.

Ligesom alle Apples andre datacentre skal de nye anlæg fra dag ét forsynes udelukkende af rene, vedvarende energikilder. Apple vil også samarbejde med lokale partnere om at udvikle flere projekter for vedvarende energi, baseret på vindkraft eller andre kilder, for at skabe strøm i fremtiden. Disse anlæg vil have den hidtil mindste miljøpåvirkning blandt alle Apples datacentre.

“Vi tror på, at innovation handler om at efterlade en bedre verden end den, vi overtog, og at det er her og nu, vi skal bekæmpe klimaforandringerne”, siger Lisa Jackson, Apples vicedirektør for miljørelaterede initiativer. “Det er utroligt spændende, at vi kan være med til at sætte skub i væksten for miljørigtig industri i Irland og Danmark og udvikle energisystemer, der udnytter de store vindressourcer i disse lande. Vores dedikerede indsats omkring vores miljøansvar er til gavn for Jorden, for vores virksomhed og for den europæiske økonomi.”

De to datacentre, der hver omfatte 166.000 kvm, forventes at stå klar i 2017 og er designet til at skabe yderligere fordele for deres lokalsamfund. Som led i projektet i Athenry i Irland vil Apple omlægge brugen af jord, hvor der tidligere blev drevet skovbrug med indførte arter, og bidrage til plantning af hjemmehørende træarter i den nærliggende skov, Derrydonnell Forest. Dette projekt vil også resultere i et udendørs areal til friluftsaktiviteter for lokale skoler samt en vandresti til glæde for lokalbefolkningen.

I Viborg vil Apple fuldstændig eliminere behovet for yderligere generatorer, idet datacentret bygges i umiddelbar nærhed af en af Danmarks største transformatorstationer. Dette anlæg er også designet sådan, at overskudsvarme fra udstyret i selve bygningen bliver ført videre til det lokale fjernvarmesystem, så denne energi kan bruges til opvarmning af boliger i området.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here