Branchenyt

Kvinder får færre digitale fordele på jobbet

Mænd løber i højere grad med end kvinder med mobil og pc betalt af jobbet, viser en undersøgelse fra TDC Erhverv. Det er en rigtig dårlig prioritering, siger koncerndirektør i TDC Erhverv Marina Lønning

Det er 8. marts og kvindernes internationale kampdag. Lige løn for lige arbejde er en klassisk kamp denne dag, og selvom løn er en vigtig parameter, er der mere til et ansættelsesforhold end det. I dagens digitale verden har det også betydning, om du har adgang til goder som mobiltelefon og pc, så du nemmere kan arbejde fleksibelt og passe dit arbejde hjemmefra.

Køn er ikke en kvalifikation
Og her er der ikke ligestilling endnu, viser en undersøgelse fra TDC Erhverv. Næsten dobbelt så mange mænd som kvinder har nemlig stillet både pc og mobil til rådighed.

– Det er en virkelig dårlig prioritering. Køn er ikke en kvalifikation i sig selv og bør bestemt heller ikke være det, når det kommer til at få stillet en hjemmearbejdsplads til rådighed. Det fleksible arbejdsmarked er for alle, og det bør den fleksible arbejdsplads også være, lyder det fra Marina Lønning, der er koncerndirektør i TDC Erhverv.

Attraktiv arbejdsplads
TDC Erhvervs undersøgelse viser også, at mænd i højere grad forventer at få stillet pc og mobil til rådighed. Hver anden mand forventer det mod kun hver tredje kvinde, men ifølge TDC-direktøren giver det ikke mening, at forhandlingsevne eller -krav er en faktor i denne sammenhæng.

– Hvis digitale arbejdsredskaber er til forhandling, skal medarbejderne behandles fair og på lige vilkår. Det er dels arbejdsfunktionen, der skal være afgørende for, om det er nødvendigt for den enkelte medarbejder, og dels handler det også om at gøre sig attraktiv som arbejdsplads. Skal vi tiltrække de dygtigste specialister, skal vi også kunne tilbyde en fleksibel arbejdsplads med digitale fordele som standard. Og det gælder selvfølgelig for både mænd og kvinder, siger Marina Lønning.

Altmodisch forestilling
TDC Erhverv har 750.000 mobilkunder, der kan gå på nettet alle steder fra. Virksomheden kan ikke se, om det er mænd eller kvinder, der bruger den enkelte løsning, men Marina Lønning håber, at de er ligeligt fordelt mellem kønnene.

– Det er en altmodisch forestilling, at mænd går mere op i den slags. Jeg kunne ikke leve uden mine teknologiske hjælpemidler. Jeg bruger Skype for Business med kunder og medarbejdere, jeg holder telefonmøder i bilen, jeg er opdateret på nyheder og sociale medier, og jeg kan arbejde alle steder fra. Det passer til min og mange andre kvinders hverdag, fortæller Marina Lønning.

TDC Erhvervs undersøgelse er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der i alt gennemført 1001 interview med danskere fra 18 år og op.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here