1st test

Test af LG G Flex

LG G Flex

Godt nok er LG G Flex ikke den første Smartphone med et buet display, men det er trods alt den første af slagsen der er lanceret i Danmark. Det i sig selv er en premiere vi ikke ser hver dag. Og ikke nok med det. LG G Flex er som navnet antyder også fleksibel.

Nej, med fleksibel mener vi ikke at man kan benytte LG G Flex til mange forskellige formål (og dog, det kan man selvfølgelig også) men med fleksibel mener vi bogstavelig talt, at LG G Flex kan bøjes. Hele indpakningen, batteriet og ikke mindst displayet er konstrueret på sådan en måde, at disse kan bøjes. LG siger at LG G Flex kan tåle belastninger på op til 100 kg. Den del har vi dog ikke testet.

Men baggrunden for dette er ikke fordi man vil men af nød. Når man konstruerer en Smartphone der er buet, vil det unægtelig også være situationer, hvor mobilen vil blive bøjet en smule – og det skal den selvfølgelig kunne holde til. Tænk hvis du havde G Flex i baglomme (omvendt) og satte dig på en træstål. Der skal ikke meget fantasi til, hvad der vil ske med skærmen, såfremt denne ikke kunne bøjes en smule og dermed er fleksibel.

Der er dog mere. Hele bagsiden er lakeret med en komponent som kendes fra bilindustrien som kan betegnes som selvhælende. I praksis betyder det, at små ridser vil ”forsvinde af sig selv”. Så langt teorien. Den del af påstanden har vi selv testet og vi kan konkludere at små ridser forsvinder over tiden og med UV lys eller lidt varme accelereres denne proces. Men tager du en nøgle og ridser bagsiden med en vis kraft, ja så må du desværre leve med en LG G Flex for altid er mærket.

Men tilbage til den mest iøjnefaldende detalje. Den buede skærm. Til at begynde med, så er LG G Flex meget stor. Rigtig stor. Nogle vil endda mene alt for stort. Men det er subjektivt. Til gengæld er det ikke subjektivt når vi siger, at den buede form ikke giver nogle fordele når man skal have LG G Flex i bukselommen eller i hånden for den sags skyld. Eneste fordel er når man taler i G Flex, idet den kan følge ansigtet men så er vi tilbage ved størrelsen af G Flex. Husk den er stor. Meget stor. Phablet størrelse så…

Så hvad får man så for de knap 6.000 kr. som nyheden koster? Man får ikke kun en buet skærm der lige umiddelbart ikke har nogle fordele, men man får en 6” stor skærm der lyser rigtig lyst. Til gengæld er det vores opfattelse, at skærmen har problemer med kontraster plus med en opløsning på ”kun” 1.280 x 720 pixel, så er disse på en 6” stor skærm forholdsvis synsligt. Husk på vi er begyndt at blive forvent med fuld HD skærme, og hver gang du oplever en skærm med en lavere opløsning så er brugeroplevelsen en smule skuffende.

Omend også batteriet er buet, så er resultatet ikke lige så skævt. 3.500 mAh kapacitet er der og det rækker til næsten otte (8) timers konstant surfing, hvilket er mere end godkendt; også når vi kan fortælle at en opladning kun tager tre (3) timer. På det punkt imponerer vores testeksemplar.

Et andet punkt hvor vi siger thumps up er kameraet. Der er tale om et 13 MP kamera som teknisk er i familie med LG G2. Allerede der leverer kameraet gode resultater mens LG har tweaket kameraet yderligere i G Flex. Ved optagelser i dagslyset er farverne super gode og kontrasten stemmer. Og ved dårlige lysforhold så er de hvide farver næsten i topklasse. Den havde vi ikke lige se komme.

Så indtil videre har vi batteriet og kameraet på plus siden mens formen og displayet ikke har overbevist os. Hvad så med de tekniske detaljer. Indmaden. Kraftcentralen. LG anvender en Quad-core Snapdragon 800 processor som vi kender fra mange andre topmodeller. Her arbejder den med 2,26 GHz og har 2 GB RAM som hjælper. Styresystemet er Android 4.2.2 (nej ikke 4.4 aka KitKat) mens LG anvender deres eget UI som hedder Optimus. Sidstnævnte giver mange nye features som vi kender fra andre LG Smartphones med samme OS. Om man synes der næsten er for mange muligheder må hver i sær afgøre.

Vi ved at LG G Flex er i familie med LG G2 og har mange ligheder. Ja, kameraet er bedre i G Flex end i G2 til gengæld er lydkvaliteten med en G2 efter vores mening en tand bedre. Til gengæld kan du få en G2 med 32 GB intern hukommelse og det til en noget lavere pris en G Flex. Og så har vi i testen ikke fået svaret på spørgsmålet, hvilken fordel en buet skærm har på en Smartphone i denne størrelse. Vi kan bare ikke se det. Specielt ikke, når G Flex koster knap 6.000 kr.

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here