1st test

Test af LG G2

Når du siger LG, så tænker jeg tilbage i tiden. Jeg tænk tilbage til 2007, da vi testede LG Shine (http://www.mobilbladet.dk/lg-ke970-aka-shine/).  Eller hvad med LG Prada (http://www.mobilbladet.dk/lg-ke850-aka-prada/) ? Men nu skal vi ikke tænke så meget om ”dengang”. Jeg skal love for, at LG G2 er noget helt andet. Noget der er meget bedre. Ja, LG G2 ender i top 3 af de bedste Smartphones efter vi har haft mulighed for at teste LG’s nyeste Smartphone. Så der er ikke kun sket noget på Smartphone marked igennem årene. Også LG har flyttet sig.

Og hvorfor nu det? En masse gode ideer krydret med en masse hightech. Så enkelt kan det faktisk siges.

Men lad os starte med designet. Til trods for at LG G2 har en 5,2” stor skærm, så føles G2 ikke meget større end fx en Galaxy S4 eller en HTC One. Og en af måderne dette er løst på er, at kanten rundt om skærmen kun er 3 mm bred. Og det betyder også, at man har en suveræn god fornemmelse, når man holder G2 i hånden. Ja, der er ikke tale om en aluminium indpakning a la iPhone eller HTC One men en af plastik, der som bekendt nu om dage går under betegnelsen polycarbonat. Uanset navnet, så er der tale om en fin og god finish. Og det er det det kommer an på.

Når det er sagt, så er både iPhone 5 / iPhone 5s og HTC One lige en tand mere eksklusivt.

Men det er selvsagt ikke gjort med et godt design alene.

Tænd/sluk knappen og volumen knapperne er placeret på bagsiden (!) af G2 under kameralinsen. I første omgang må jeg indrømme, at dette så jeg kun som en design og ikke mindst en marketing gimmick, men efter 14 dage i selskab med G2 giver det faktisk god mening i hverdagen. Jeg blev i hvert fald positiv overrasket og min skepsis over det er pist væk verschwunden.

LG har dog også gjort det muligt, at man kan betjene de funktioner knapperne bruges til på skærmen med en drop-down menu, men i løbet af vores test, har vi ikke benyttet denne mulighed. Så vi har gjort som LG har tænkt. Det fungerer rigtig fint med knapperne på bagsiden. Skulle man komme med noget indspark, så vil det være endnu bedre, hvis knapperne på bagsiden ikke var centreret, da det vil være endnu nemmere, hvis disse var højre stillet ved brug af højre hånd, men ikke alle bruger kun højre hånd ligesom man tit skifter (øre og dermed hånd) under lange samtaler. Så, centreret er nok det mest fornuftige.

LG G2 benytter Android 4.2 og oveni sætter LG det de kalder Optimus brugerfladen, der har en masse små features og tweaks. Jeg vil ikke gå ind i detaljer og liste disse alle sammen, men kan konkludere, at mange er fornuftige add-ons i forhold til en ren Android platform. Men det er i sidste ende brugerne selv, der må afgøre, om dette har en nytteeffekt for en.

En god ting jeg dog vil fremhæve er „slide a side“ – her kan man med tre fingere skubbe op til tre apps til side hvor disse så samles i en ny taskmanager, som man har tilgang til via en drop down menu eller QSlide, hvor man kan lade to apps i et billede-i-billede funktion køre sideløbende – lidt i samme stil som vi har set på Samsung Galaxy S4. Med andre ord, der er mange muligheder til at opsætte ens mobil til netop det hvad man ønsker. Det er brugeren der har friheden til at vælge, og det er som udgangspunkt klart at foretrække, såfremt man bruger sin Smartphone til lidt mere end sms’er og mobilsnak.

En anden fornuftig feature er gæstemodus, hvor du begrænser adgangen af data m.m. på mobilen hvis du lige skal låne mobilen til en ven eller kollega. Og hvis dine børn skal låne mobilen til at spille et spil, så er børnesikringen ligeledes en fornuftig feature.

Som nævnt har LG G2 en 5.2” stor skærm, et fuld HD-display (selvfølgelig) der har masser af kontrast og lysstyrke. Under motorhjelmen arbejder en Snapdragon 800 processor der arbejdet med op til 2,3 GHz hvilket ikke er så lidt. Man opdager hurtig, at der er hverken lags eller andet. Alt fungerer rigtige hurtig.

Men du kunne nu sige, ja, meget af det hvad en LG G2 kan kan så mange andre Smartphones også. Og du har ret med dette. Til gengæld har LG G2 et suveræn godt batteri. Der sidder et 3.000 mAh stærk batteri, som giver mulighed for op til 10 timers online surf; det er en rigtig flot værdi. Dog betyder det også, at et stort batteri har brug for lidt længere tid til at blive ladt 100 % op igen. Men de fleste oplader mobilen natten over, så det bør ikke være et problem i hverdagen.

Lyd kvaliteten under samtaler (det er trods alt også en mobil) er ligeledes rigtig flot. Og kameraet er også et punkt, der ikke skuffer. 13 MP med en masse små muligheder, for gøre billederne endnu bedre. Og benytter du video funktionen, så optager du dette med 60 fps. Resultatet er godkendt uden dog at være brillant.

 

Og derfor havner LG G2 fortjent i top 3 af de bedste Smartphone på marked lige for tiden.

Af Jens Peter Lange

 

 

 

 

 

 

Comments (2)

  1. […] Det er ikke kun Sony, Samsung og HTC der her i foråret sender nye flagskibe på gaden. LG lanceres ligeledes inden ret længe et nyt flagskib – efterfølgeren til LG G2. […]

Comment here