Branchenyt

Mobilen skal væk under aftensmaden

Lige så velkendt diskussionen er i mange familier, lige så klar er holdningen i befolkningen. Det hører ingen steder hjemme, at man sidder og piller ved sin smartphone midt under aftensmaden

Problemstillingen er ikke mindst aktuel ved juletid, hvor middagen juleaften for mange er årets helt store familiebegivenhed. Her bør teenagere, fædre og alle andre gøre klogt i at lade mobilen ligge i lommen. En undersøgelse foretaget af TDC viser, at tre ud af fire tager klart afstand fra at bruge mobiltelefon under middagen. Kun ’begravelser’ og ’mens man putter sit barn’ rangerer højere på listen over upassende situationer at bruge mobilen.

”Mobilen giver os mulighed for at dele vores oplevelser og være i kontakt med et stort netværk i hverdagen. Men det er vigtigt, at vi også er i stand til at finde en balance og trække stikket en gang i mellem. Undersøgelsen viser med al tydelighed, at der er visse situationer, hvor danskerne ikke mener, at mobiltelefonen hører hjemme, og det, synes jeg, er et sundhedstegn,” siger Camilla Ramby, marketingdirektør i TDC.

At aftensmaden har en særlig status illustreres desuden ved, at flere i undersøgelsen finder det mere acceptabelt at bruge mobiltelefonen til fødsel, barnedåb og bryllup end ved aftensmåltidet. Til gengæld er det kun 54 procent, der mener, at det er upassende at bruge telefonen under morgenmaden.

Undersøgelsen er gennemført i september 2014 af YouGov på vegne af TDC blandt 1.565 danskere mellem 15 og 69 år. Respondenterne er bredt fordelt på alder, køn og geografi og udgør et repræsentativt udsnit af landets befolkning.

#DelLivet er et nyt initiativ fra TDC, hvor teleselskabet sætter danskernes digitale og sociale adfærd under lup. Via spørgeundersøgelser, datatrafik-målinger og fokus på danskernes historier og billeder fra nettet ønsker selskabet at afdække, hvordan vi i dagens samfund deler vores liv med hinanden. Det sker for at kunne levere en bedre service og for at bidrage til, at danskerne bruger deres sociale medier og mobiltelefoner med omtanke. Du kan løbende følge med i opdagelserne via #DelLivet og på facebook.com/tdc.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here