1st test

NEC e616

MAN FRISTES TIL at spørge om tredje gang er lykkens gang for mobilselskabet 3 i Danmark. Efter lanceringen af Motorola A920 og efterfølgende Motorola A835, sender 3 nu klaptelefonen NEC e616 som deres 3. mobiltelefon på marked.

Størrelsesmæssig er der tale om en meget mindre telefon end de to førnævnte fra Motorola og størrelsen af telefoner har indtil dato også været en stor akilleshæl for 3 herhjemme. Men lad os se lidt nærmere på NEC e616 i denne 1st test.

Når du køber en NEC e616 hos 3 går du hjem med en æske der er fyldt til bristepunktet, da du foruden selve telefonen også får en masse tilbehør med på vejen. Foruden diverse brochure materiale indeholder æsken to batterier, to oplader og en oplader til bilen(!). Man får også et USB kabel og et headset med i købet, så bortset fra en lille bæltetaske er leveringsomfanget utrolig komplet.

Selve telefonen som jo er det vigtigste i denne sammenhæng vejer kun 131 gr., og har følgende mål: 103x53x26 mm og er dermed et skridt i den rigtige retning hvad størrelsen angår efter vores mening. Kvalitetsindtrykket er positiv om end telefonen nogen steder virker lidt ”tynd”.

På frontklappen finder vi linsen til et af de to indbyggede kameras, en halvrund lys diode, et aflangt lille display der viser de vigtigste informationer, ”kamera lys” og højtaleren.

På venstre side er der to sidetaster der primært bruges til at justere lydstyrken, et hovedtelefonstik og et I/O-stik til enten det medfølgende USB kabel eller til opladeren. Men det mest interessante finder vi på højre side af telefonen, nemlig et slot til Memory Stick Duo. Telefonen har en indbygget hukommelse på 19Mb der passende kan udvides med op til 128Mb.

Det store indvendige display kan vise 65.000 farver med 176 x 240 pixels og virker mere klart i billede end f.eks. displayet i Motorola A835 der er en anelse mindre i sin opløsning (176 x 220 pixels). Et irritationsmoment er baggrundslyset af tastaturet. Den nederste del af tastaturet har grøn baggrundslys mens navigationstasterne er blå, og det forvirrer mere end det gavner.

Som nævnt, har NEC e616 både et indvendig og et udvendigt kamera, som gør telefonen yderst egnet til videotelefoni, der som bekendt er et af 3´s salgsargumenter. Kameraopløsningen er 352 x 288 pixels og til snapshots er dette fuld tilstrækkelig. Ellers er NEC e616 spækket med næsten alt tænkeligt inkl. A-GPS, Bluetooth, MMS og e-mail funktionaliteten (POP3 / IMAP4). Det eneste telefonen ikke har ombord er en Infrarød port, men med både Bluetooth funktionaliteten og det medfølgende USB kabel kan de fleste sikkert leve uden IR.

Vores første indtryk er meget positiv men det skyldes nok primær, at teknologien er begyndt at komme ned i den rigtige størrelse. En skuffelse er forsat den mængde strøm telefonen sluger. Standardbatteriet holder ca. kun et døgn uden at telefonen benyttes men kun står standby og det er i sig selv ikke tilfredsstillende.

Men vi erkender at telefonen og ikke mindst prisen til under 1.000 kr. ved tegning af et 3 abonnement, er meget lukrativ og til dato den mest ideelle 3 telefon på marked.

Af Jens Peter Lange

NEC e616

Den bedste 3 mobiltelefon til dato

Størrelse: 103x53x26 mm

Vægt: 131 g

Display: TFT / 65.000 farver / 176 x 240 pixels

+ Størrelsen

+ Bluetooth

+ I/O slot

–  Standby tid

–  Virker lidt plastikagtig

Comment here