Branchenyt

Netflix-serie gav boom i datatrafikken hos 3

Tirsdag morgen havde femte sæson af House of Cards premiere på Netflix. Og succes-seriens popularitet gav markant udslag i teleselskabet 3’s netværk. Netflix-trafikken steg nemlig med 17 procent sammenlignet med en almindelig tirsdag. 

Tirsdag den 30. maj kl. 09.00 frigav Netflix femte sæson af den populære serie House of Cards. Trafiktal fra teleselskabet 3 afslører, at kunderne havde glædet sig til gensynet med Frank Underwood og hans evige magtkampe. Fra tirsdag morgen kl. 09.00 til onsdag morgen kl. 09.00 blev der brugt 60,8 terabyte data i 3’s netværk på at se Netflix. Det svarer til en stigning på 17 procent sammenlignet med en almindelig tirsdags Netflix-forbrug.

“Tallene viser, at Netflix fortsat kan skabe underholdning, som samler danskerne. Vi glæder os over at kunne levere en god forbindelse, som gør, at kunderne kan se lige så mange afsnit, de ønsker, hvor og hvornår det passer dem efter premieren. Det samlede forbrug dækker både kunder som streamer via mobiltelefonen og via mobilt bredbånd,” fortæller David Elsass, der er direktør for privatmarkedet hos 3.

David Elsass understreger, at 3 ikke har adgang til at se, hvilke serier kunderne ser via Netflix, men at sammenfaldet med sæsonpremieren er påfaldende.

Senere i seng end normalt
Netflix frigav samtlige 13 afsnit af den femte sæson af House of Cards tirsdag morgen. Der var størst tryk på dataforbruget til Netflix i 3’s netværk tirsdag aften kl. 21.50. På en normal tirsdag ligger det største datatryk noget tidligere. Tirsdag den 23. maj var der størst tryk på Netflix-forbruget kl. 21.15.

3 oplevede samme tendens sidste år, da Netflix lancerede fjerde sæson af House of Cards fredag den 4. marts. Her brugte 3’s kunder cirka 173 TB data på Netflix i løbet af den første premiere-weekend. Det svarede til en stigning på 20 procent sammenlignet med den forrige weekend.

Om Netflix i 3’s netværk
Netflix dataforbrug på en normal tirsdag (her målt 23/5 09.00 – onsdag 24/5 09.00)

  • Total volume: 51.8TB (terabyte)
  • Peak tid: 21:15 tirsdag 23/5

Netflix dataforbrug ved sæsonpremieren på House of Cards (tirsdag 30/5 09.00 – onsdag 31/5 09.00)

  • Total volume: 60.8TB (terabyte)
  • Peak tid: 21:50 tirsdag 30/5

3 er en del af det særlige Netflix Open Connect Initiativ og har installeret Open Connect Appliance (OCA) cache servere lokalt i teleselskabets datacentre. De særlige servere sikrer, at streamingen starter med det samme og i optimal billedkvalitet. Hver enkelt server kan rumme op til 260 TB data.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here