1st testNyheder

Test af Nexus 5

Google lærer hurtig. Meget hurtig. Og resultatet er intet mindre, end at den nye Google Nexus 5 er lige så god, som de bedste smartphones der i dag er på marked. Men lad os gerne forklare hvorfor.

Den nye Nexus 5 er allerede den femte smartphone fra Google, og mens forgængeren Nexus 4 ”kun” var en dårlig kopi af en LG Optimus G, så er Nexus 5 meget mere end en kopi. Den er sin egen til trods for, at det igen er LG, der har fået æren og fornøjelsen at lave Nexus 5.

Når man første gang ser den nye Nexus 5, og nu mener vi vitterlig kun ser den er man måske ikke vildt begejstret i første omgang. Mange vil måske synes, at designet er lige lovligt ordinært. Ikke nogen wau-effekt eller synlige (eksklusive) materialer, der gør, at man vil tro at dette er en smartphone i elite-klassen. Men det er den.

Tag Nexus 5 op i hånden, og den 130 gram tunge/lette Nexus 5 føles rigtig godt i hånden. Vi viste Nexus 5 til almindelige forbruger, der ikke har deres daglige gang i mobilverdenen og de spurgte alle, ej hvad er dog det for et fedt cover? Og stor var overraskelsen, da disse personer opdagede, at der var tale om bagsiden af Nexus 5 sådan som man får den. Sådan en blød og behagelig overflade. Det tager kegler.

Nexus 5 måler 138 x 70 x 9 og har en skærm der måler 4,95”. Og skal vi sige det som det er, så er der bred enighed om, at dette faktisk er en perfekt størrelse. Den er stor som moden dikterer det uden for at for stor – en mobil både til store og mindre hænder.

Så både størrelsen passer og det enkle design vinder, når man har Nexus 5 i hånden. Læg dertil, at der er tale om top kvalitet. Ikke noget med noget der ikke passer 100 % eller andet der vil give sure miner. Det er det hvad man hos Volkswagen vil kalde ”Spitzenklasse”.

Men lige et ord mere omkring kvaliteten. Volumenbaren på siden føles ligesom resten Nexus 5 gennemført. Så det første indtryk er mere end positiv.

Men lad os tænde Nexus 5 og det skal i denne sammenhæng nævnes, at vi starter med en update til 4.4.2 som tidligere omtalt her på mobilbladet. Et af kritikpunkterne til at begynde med da Nexus 5 kom på gaden i USA var kameraet, så vi må erkende, at vi kun har testet kameraet efter den førnævnte update.

Nexus 5 har et 8-megapixel kamera som leverer fornuftige billeder, men ikke af en kvalitet der får en til at besvime. De er gode men ikke fantasiske. Så nej, kameraet er (endnu) ikke en kæmpe styrke i Nexus 5. Men til daglig brug er det selvfølgelig godkendt.

Forgængeren til Nexus 5 havde et større problem med batteriet, og vi kan konkludere, at det er blevet bedre i Nexus 5. Surfer man på nettet med fuld lysstyrke på displayet, så kommer vi op over 6 timer, men på det punkt kunne vi godt have tænkt os et lidt større batteri, end det 2.300 mAh som Nexus 5 får lov til at suge kraft fra. Så er du heavy user, så vil du kunne risikere, at du skal lade mobilen i løbet af dagen – er du en gennemsnitlig forbruger, så holder en Nexus 5 selvsagt hele dagen. Men så er vi også færdig med at løfte en pegefinger – resten er sådan set thumps up.

N5 - Lifestyle 3

Nexus 5 kører med Android 4.4 (KitKat) – i den reneste form som du kan få. Ikke noget med andre brugerflader der er lagt henover, nej, dette er en Google telefon med ren Google indeni så at sige. Og hvordan virker det så i dagligdagen?

Rigtig godt.

Om end Google ikke har givet sin Apple Siri-pendant et navn, så er integrationen af stemmestyringen meget dybt forankret i styresystemet. Det er selvfølgelig synd, at man ikke kan tale dansk til sin Nexus 5, men skal tale engelsk. Personligt er jeg dog ikke tilhænger af voice commands, da jeg føler det er forstyrrende i det offentlige rum, fx når du sidder i bussen og taler til din mobil.

Men vi har endnu ikke talt om et væsentligt highlight i Nexus 5. Dens skærm.  Som tidligere beskrevet, er der tale om et 4,95” display, et IPS-LCD display. Og hvis du ikke ved hvad det betyder, så behøver du egentlig kun at vide, at dette display er noget af det bedste du kan forstille dig i en smartphone. Ja, det kan stråle med en masse styrke og viser farverne sublim flot! Og selvfølgelig i fuld HD. Skærmen er simpelthen bare flot. Så er det sagt.

For at drive skærmen og hele herligheden med Android 4.4., er der en Snapdragon 800 processor der arbejder med 2,3 GHz og understøttes med 2 GB RAM. Så du behøver IKKE at være bange for, at Nexus 5 ikke har den rette performance. Det har den. Og ja, du er i forbindelse med omverdenen med 4G.

Nexus 5 er som nævnt den første Android 4.4 smartphone, og man opdager hurtigt, at Android 4.4. ikke kun er et facelift men en fornuftig evolution der har målsætningen, at man som bruger skal blive mere vant til at arbejde med Could-løsninger. Og selvfølgelig Googles egne, og bruger du disse i forvejen, så vil du elsker de mange muligheder, Google integrerer i Android.

Men der er også en anden grund til, at du som bruger lige så godt kan begynde at bruge disse Cloud- løsninger, idet Nexus 5 i Danmark (officielt) kun fås med 16 GB intern hukommelse som vores testeksemplar. Og det er slet og ret for mange for lidt. En 32 GB-version findes og sælges, men på nuværende tids ikke i Danmark. Øv.

Et lille kuriosum er at du ikke har en normal SMS funktion i Nexus 5. Du skal bruge Googles Hangouts som i princippet er det samme og du sender og modtager SMS beskeder som du normalt er vant til. Men med Hangouts integreres også en række andre funktioner såsom video eller gruppe chat.

 

Af Jens Peter Lange

 

Vi anbefaler

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comments (5)

  1. Mikke Aastrup

    Fremragende andmeldesse fuldstændig enig. En fremragende skarp telefon. Efter at have læst denne test. Har jeg været rigtigt glad fordi jeg har købt dette vidunder.

  2. Emil Bastholm

    Helt enig. Flot og gennemarbejdet artikel – thumbs up herfra

  3. […] Desværre tror vi her på mobilbladet.dk, at Motorola kommer for sent (igen), idet mange forbruger, der er på jagt efter en tilsvarende Smartphone har eller vil vælge en Nexus 5. […]

  4. Som lidt ældre synes jeg at betjeningen er meget enkelt.

Comment here