1st test

Test af Nexus 7 (2013)

Dette er altså den nye Nexus 7, som ligesom sin forgænger bliver produceret af Asus. Og som navnet antyder det, er der tale om en tablet med en 7” skærmstørrelse. Men hvad er forskellen mellem Nexus 7 der kom på gaden sidste år, og den nye, som blev præsenteret i sommers og nu er på gaden i Danmark?

Inden vi overhoved tænder vores testeksemplar opdager man det opdaterede design. Og lige umiddelbart virker det måske lidt underlidt, at toppen og bunden er lidt brede, mens rammen er forholdsvis smal i siderne. Men når man holder Nexus 7 på tværs, så giver det rigtig god mening med dette design. På denne måde undgår man nemlig at holde på selve skærmen. Gennemtænkt siger vi bare. Og med en størrelse på 7”, så sidder man gerne i sofaen og ser en hel film. Noget som vi i testperioden benyttede Nexus 7 rigtig meget til.

Men lad os tænde Nexus 7, og så er vi allerede ved de to næste positive kommentarer fra vores side. Det første er, at vi hilses velkommen, at der er en opdatering klar. Opdatering til Android 4.4 (KitKat). Yes. Men, hvad der tæller endnu mere er displayets opløsning. 1.920 x 1.200 pixel. Og det på en 7” skærm. Lad det være sagt med det samme: Den skærm viser billeder og film kniv skarpe, så det er en sand fornøjelse at så på en forholdsvis ”lille” skærm.  Farver er kraftige og naturlige, og igen, skærmen er så god, at jeg med vilje ser flere film på Nexus 7, bare for at opleve Nexus 7.

Alt hvad man ser drives af en Snapdragon S4 Pro processor der arbejder med 1,5 Hz og der er 2 GB RAM til hjælp som arbejder sammen med en Adreno-320-CPU til grafik delen. På intet tidspunkt i testen, har vi oplevet udfald, lag eller apps der lukker. Der er fart over den ”lille” Nexus 7. Det skal fremhæves, at vi indtil videre ikke har oplevet en Android-tablet, der så hurtig tog i mod de kommandoer vi gav den.

Fed skærm og hurtigt styresystem. Men det er i hverdagen flere ting, der gør, at vi synes at Nexus 7 er den bedste Android tablet. Formen. Størrelsen. Eller mangel på samme. Designet gør nemlig, at man aldrig bliver træt af at holde Nexus 7 med en hånd, hvis det er det man ønsker, og det slanke design gør ligeledes, at man faktisk kan have Nexus 7 i bukselommen. Jo bevares, den fylder godt i lommerne, men i modsætning til større tablets, så er Nexus 7 meget mobil på farten.

Og noget andet der er godt. Det er batteritiden. Det var nemt for os at se videoer (ja, de videoer igen) på Nexus 7 i knap… 7 timer. Sikkert en tilfældighed, men det er rigtig godt i hverdagen. Desværre var vores testmodel ”kun” en 16 GB WiFi-model, så vi kunne ikke opleve de fordele man har, når ens tablet er online over alt. Vi kan kun formode, at den 290 gram lette tablet så bliver endnu mere anvendelig i hverdagen. Når det er sagt, så skal du tænke dig om, såfremt du selv overvejer en Nexus 7. 16GB hukommelse er ikke ret meget, og hukommelsen i en Nexus 7 kan heller ikke udvides med et hukommelseskort. Personligt vil jeg går efter 32 GB-versionen med 4G-modemet. Skal du have modellen med 4G, så skal du alligevel vælge den ”store” 32 GB-version, idet 16GB-versionen kun findes som ”WiFi only”.

Vi kan ikke tale om Nexus 7 uden også at tale om Android platformen. Som nævnt i indledningen, kører Nexus 7 nu på den nyeste Android-version 4.4.

Det kan være, at der efterhånden er flere apps i Google Play men faktum er, at tablet optimerede apps er der flere af hos kollegerne fra Apple. Men. Ved en 7” skærmstørrelse gør det ikke noget, når man bruger mobiltelefon apps der ”pustes op”. Det går ikke ud over funktionaliteten i modsætning til apps, der pustes op til 10” tablets. Så netop på det punkt, vil man kunne leve med dette faktum; det siger dog næsten også sig selv, at Apple stadig har snuden foran, når det drejer sig om perfekt udnyttelse af en tablets skærm med en optimeret app. Så her har Apple og specielt iPad mini stadig førertrøjen på.

Den nærmeste konkurrent til en Nexus 7 er som nævnt den nye iPad mini, den med Retina skærmen, og til trods for at begge på mange måder er forskellige, så er der netop en ting, der ikke mindst taler i Nexus 7’s favør. Prisen. 32 GB-modellen uden 4G koster ”kun” 2.100 kr. og med 4G er prisen ca. 2.900 kr.

Så alt i alt, er vores oplevelse af den nye Nexus 7 yderst positiv.

[quote text_size=”medium”]

Fremragende skærm, hurtig processor i en rigtig fin indpakning til en kanon stærk pris.

[/quote]

 

Af Jens Peter Lange

 

Comments (1)

  1. […] Test af Nexus 7 (2013) – Mobilbladet.dkTest af Nexus 7 (2013) Af Jens Peter Lange – 2. december 2013. 101. 0. DEL. Facebook. … Ny får den nyeste HTC One det nyeste styresystem. Jens Peter Lange-28 …Kan du besøge hjemmesiden […]

Comment here