1st test

Nokia 5700 XpressMusic

Det er ikke længere end et år siden, at Nokia første gang lancerede en musik mobiltelefon med et drejbart tastatur (Nokia 3250), og nu er Nokia klar med en ny version – Nokia 5700 XpressMusic. Man kan sammenlagt dreje ”blokken” med i alt 270 grader, og på denne måde kan man som bruger hurtig får adgang til de rette taster hvad enten det er til kameraet, telefonen eller selvfølgelig musikfunktionen.

I teorien lyder dette meget smart – men spørgsmålet er om det også fungerer i praksis?

Musik er p.t. stadig en meget vigtig ingrediens i en mobiltelefon, så vi kaster os selvfølgelig over Nokias seneste musikmobil, fylder den med en masse musik og skruer på for lyden. Hvordan det gik, kan du nu læse i vores 1st test.

Med fare for at gentage os – vi starter (næsten) altid med at se på selve telefonfunktionen i en mobiltelefon, og til trods for at Nokia 5700 har et XpressMusic som binavn, starter vi også denne gang sådan – med telefon fuktionen.

Det er værd at nævne, at den nye Nokia 5700 XpressMusic er en S60-Smartphone med alt det der normalt følger med – voice dial, voice commands eller forskellige profiler er en selvfølge. SMS, MMS, IM og en e-mail klient har den selvfølgelig ligeså, og som en specielt fed lille feature, kan man få læst sine sms beskeder op (og det fungerer rigtig godt).

Hvad man måske ikke lige skulle tro, så er der tale om en Quadband telefon, der også understøtter EDGE, 3G og HSCSD. Under gummilisten gemmer sig en mini USB port samt pladsen til microSD hukommelseskortet (op til 2 GB). Men der er mere endnu – Bluetooth eller en infrarød port har den nye 5700 XpressMusic også.

Eftersom der nu er tale om en musiktelefon, så kan man godt leve med, at en 5700 XpressMusic ikke har en masse Office funktioner, men de grundlæggende funktioner såsom en meget detaljeret telefonbog har telefonen dog. Men som nævnt – der er tale om en musikmobil, så et kort tvist, og den nederste blok er vendt 180 grader, og telefonen ligner en buttet MP3 afspiller.

Der medfølger et 1GB kort med købet, hvilket til at begynde med et fint og tilstrækkelig for de fleste – over 15 timer musik i fornuftig kvalitet (128 kbit/s) er i hvert fald let muligt. Synes man nu ikke om kvaliteten eller retter lydkvaliteten af det medfølgende headset, kan man altid benytte sit eget, idet Nokia 5700 XpressMusic er født med et 3,5-mm stik – tak!

Musiktelefonen 5700 har også et indbygget kamera, der også betjenes med drejeblokken – linsen sidder nemlig der. Der er tale om et 2-megapixel kamera, med en lang række indstillingsmuligheder. Billede kvaliteten er for så vidt fint nok, men selve måden at betjene / benytte kameraet er end mindre katastrofe.

Uden abonnement koster den nye 5700 XpressMusic ca. 2.700 kr. uden abonnement (ultimo juni), og den 115 g lette telefon måler 108 x 51 x 17 mm.

Det første man lægger mærke til når man tager nyheden i hånden er, hvor god telefonen egentlig ligger – hverken for stort eller for lille, og hverken for tung eller for let. Designeren af tastaturet har dog nok ikke talt meget sammen med ingeniørerne, fordi enkelte knapper / short cuts ligger for tæt ligesom enkelte ikke har den rigtige størrelse. Mens vi er ved tastaturet, så er det thumps down for at der ikke er lys / baggrundslys i joysticket – man skal føle sig frem, – bogstavelig talt.

Piben får dog en anden lyd, når MP3 tasterne er valgt – det går fint og hurtig, og man er ikke i tvivl om hvordan man starter/slukker eller spoler frem og tilbage – lige som det bør være. Musikdelen er der ikke noget at klage over.

Telefonens display måler 5,6 cm diagonalt, og har en god kontrast og lysstyrke.

Den nye Nokia 5700 XpressMusic er ikke kun en rigtig fin musikmobil, men har også en overbevisende styrke som Smartphone – der er det meste man kan ønske sig fra 3G til EDGE til Bluetooth mens batteri tiden dog godt kunne være en tand bedre.

Efter testen efterlod den nye Nokia 5700 XpressMusic os med delte meninger – på den ene side er musikfunktionen som den også bør være i en musiktelefon i top, og det er den, men at sætte kameralinsen i drejeblokken gør det hele kun besværligt ligesom enkelte knapper kunne være meget meget bedre.

Af Jens Peter Lange

Nokia 5700 XpressMusic  

Nokia rykker tættere på Walkman territoriet

 

 

Størrelse: 108 x 51 x 17 mm

Vægt: 115 g

Display: TFT / 16M  /  240 x 320  pixels

 

+   Designet
+   3G
+   MP3 afspilleren

+   Tasterne

–    Softkeys meget små

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here