Branchenyt

Nokia får medhold i tysk domstol overfor HTC

Det er efterhånden kendt, at mobilproducenterne passer godt på deres patenter, og mener man, at nogle af „konkulleger“ overtræder ens patenter, så går man hele vejen. Seneste nyt fra denne kant er fra en tysk domstol – Münchener Landgericht, hvilket svarer til en mellemting mellem byretten og landsretten i Danmark (Tyskland er opdelt i delstater, og Landgericht er en delstats domstol).

Lige inden nytår, kom førnævnte ret med en kendelse, hvor Nokia har stævnet HTC, hvilket i yderste konsekvens kan betyde et salgsforbud at HTC’s Android Smartphone.

Sagens kerne er, at Nokia mener, at HTC krænker det europæiske patent EP1148681, som omhandler direkte dataudveksling via NFC og Bluetooth – og dette patent tilhører Nokia. Selve processen har allerede været i gang i over 1 ½ år!

HTC kan og vil også kære denne dom og får i denne sag også støtte fra ingen ringere end Google. Google ønsker nemlig at omstøde selve patentet.

Her på mobilbladet.dk tvivler vi på, at sagen vil ende med et salgsforbud, også fordi en anke sag muligvis også vil få en opsættende virkning på denne dom.

Comment here