1st test

Nokia N76

Hmm – dette design og dette tastatur har vi jo set før, ikk? Skal vi ikke bare nøjes med at sige Motorola RAZR, og så lade den ligge der? Men når det nu er sagt, så erkender vi også, at den nye Nokia N76 har et vellykket design, og specielt i sort som vores testeksemplar udstråles der en del klasse.

Men nu har vi været inde på dette før – se bare på netop førnævnte Motorola, design er ikke alt, det kommer så sandelig også an på hvad der gemmer sig under ”klappen”. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi godt kan forstå hvorfor folk falder for RAZR designet, men funktionaliteten af sådan en telefon, er ikke noget at skrive hjem om.

Til at begynde med er det godt at vide, at en N76 er en såkaldt Smartphone, hvilket burde give den et vist forspring i forhold til de telefonmodeller der udelukkende satser på designet, men nu må vores 1st test først bevise, om der måske er tale om en light version, og hvordan designet fungerer i praksis. Velkommen til vores 1st test af den nye elegante Nokia N76.

Traditionen tro, starter vi altid med at se på selve telefonfunktionen i en ny mobiltelefon. Nokia N76 understøtter fire GSM frekvenser, så der er med andre ord tale om en Quadband telefon, der også understøtter EDGE ligesom der er tale om en 3G telefon. Som udgangspunkt rigtig fint, lige efter vores smag. Telefonbogen kan rumme op til 40 informationer pr. kontakt, og så kan man også benytte voice dial samt styre andre funktioner såsom kameraet med stemme.

Da der som nævnt er tale om en 3G telefon, er det fint at vide, at en N76 også understøtter videotelefoni, og til dette formål er N76 udstyret med en mindre VGA kamera på ”forsiden”.

IM, SMS eller e-mail siger næsten sig selv, men i forhold til en lang række andre modeller i N-serien, kniber det lidt med datatransmission. O.K. at en N76 ikke har infrarød vil de fleste med garanti kunne leve med, men det er lidt synd, at N76 ikke har et indbygget W-LAN modul – det vil lige have været den perfekte afslutning. Men sådan skulle det så ikke være.

Køber man den nye Nokia N76, så medfølger der også et 256 Mb hukommelseskort, mens selve telefonen har ca. 30 Mb at gøre godt med, er den samlede hukommelseskapacitet ca. 280 Mb.

Ved hjælp af et mini USB stik forbindes telefonen med ens PC, og som vi så mange gang tidligere har oplevet det med Nokia produkterne, fungerer sammenspillet med Nokias Smartphone og PC´en gnidningsfrit og uden nogen som helst problemer. Har man ikke tidligere benyttet en mobiltelefon af mærket Nokia, er det nemt at installere Nokia PC Suite, og efterfølgende overføre billeder, musik og kontakter.

Nu skal man dog ikke tror, at en N76 har samme PDA funktionalitet som en E61/E61i, men til den grundlæggende fungerer det dog. Som man kan se på vores billeder har den nye Nokia N76 selvfølgelig også et indbygget kamera, men desværre er der kun tale om et 2-megapixel kamera (er man nervøs for at rykke for tæt på N73?). Video klip optages i QVGA-Format dvs. 320 x 240 pixel.

Nokia N76 har også en musikafspiller om bord, der ved hjælp af ID3 funktionen og en equalizer leverer rigtig god musik, og også det medfølgende headset virker af rette kvalitet. Sidst og ikke mindst er det værd at nævne, at nyheden også har en FM radio indbygget. Sidst og ikke mindst skal vi også lige nævne, at der på forsiden af bagklappen er musikknapper der både styrer radioen samt telefonens FM radio.

Men lad os kort vende blikket tilbage på selve telefonens design. N76 vejer 112 g, og måler 106 x 52 x 14 mm, så man gemmer hurtig en N76 i sine bukselommer. Desværre er batteri tiden ikke ”stor”.

Telefonens display er som man forventer det, og 240 x 320 pixel er vel det man også forventer af en telefon i denne klasse. Det udvendige display har en opløsning på 160 x 128 pixel, og måler fysisk 27 x 21 mm. Det indvendige display måler i øvrigt 36 x 49 mm.

Selve telefonens kvalitetsindtryk er meget høj, og der er hverken knirke lyde, eller andre ”fejl” der vil ødelægge ens oplevelse. Desværre ser den nye N76 meget hurtig ”beskidt” ud – man skal ikke ringe mange gange, inden tastaturet m.m. er fedtet til.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Nokia har taget en Motorola RAZR et skridt længere – mens en RAZR har en katastrofalt dårlig brugeroplevelse har den nye Nokia N76 ikke kun designet med sig, men så sandelig også funktionaliteten. Der er dog også et par punkter der trækker ned i karakterbogen: ingen W-LAN eller den korte batteri tid er et af de områder, som vi godt kunne have tænkt os var bedre.

Af Jens Peter Lange

Nokia N76

Lidt copycat skader vel ikke, og bortset fra det har den nye N76 også en masse funktioner ab Fabrik.

 

 

Størrelse: 106  x 52  x  14 mm

Vægt: 112  g

Display: TFT / 16M  /  240 x 320 pixels

 

+  Designet
+  3G
+  Series 60

+  Størrelsen

–   Batteri tiden

–   Ingen W-LAN

 

 

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here