NyhederNyt tilbehør

Nokia Treasure Tag

Der var engang, at Nokia konstant lancerede nye produkter og tilbehør. Disse tider er for længst passé. Men noget må der da ske, idet Nokia i dag har lanceret et nt tilbehør til Nokias Lumia-serie. En lille ting. Og den vejer kun 13 gram og er kun 30 x 30 x 10 mm stor.

Navnet er Nokia Treasure Tag og den skulle sørge for, at man hverken taber, glemmer eller få stjålet sine ejendele. Der er tale om en lille firkantet enhed, som man parrer med sin Lumia-smartphone, og som derefter kan fastgøres f.eks. til et bundt nøgler eller til en taske. Hvis Nokia Treasure Tag og Lumia-telefonen kommer for langt fra hinanden, går alarmen. Så hvis du eksempelvis er på vej til at gå hjemmefra uden dine nøgler, som har et Treasure Tag tilkoblet, så starter alarmen på telefonen for at fortælle dig, at du skal gå tilbage efter nøglerne. Og ligeledes den anden vej.

”Nokia Treasure Tag kan også være med til at beskytte mod tyveri. Hvis en tyv skulle snuppe en taske med et Treasure Tag, så går alarmen, når tasken bliver fjernet fra ejeren, som derved bliver gjort opmærksom på tyveriet. Med held kan man derved nå at gribe ind”, siger Edvard Bergström, kommunikationschef for Nokia i Skandinavien.

Men hvordan fungerer det i praksis?

Først parrer man sit Nokia Treasure Tag med sin Lumia-smartphone, enten via NFC eller Bluetooth. Når de to parrede enheder bliver skilt fra hinanden, går der en alarm i gang på begge enheder.

”Nokia Treasure Tag anvendes sammen med Nokia Treasure Tag app, som er en app, man kan hentes i Windows Phone Store. Meget passende så foreslår Treasure Tag, at man henter appen, første gang man parrer Nokia Treasure Tag med sin smartphone. Treasure Tag kan også bruges på iOS og Android-platformene”, siger Edvard Bergström.

Nokia Treasure Tag fungerer også sammen med andre af Nokias apps. Eksempelvis kan man i korttjenesten HERE se sidste sted, Treasure Tag og smartphonen var sammen, så hvis man har overhørt alarmen kan man gå ind via HERE og se, hvor man sidst havde de to sammen.

Det er muligt at parre op til fire forskellige Nokia Treasure Tags med sin Lumia. Hver enkelt Treasure Tag har en farvekode, og man kan tildele hver af dem et individuelt ikon for at gøre det lettere at holde styr på dem. Eksempelvis ét ikon for sine nøgler, ét ikon for sin taske og ét ikon for sin computertaske eller tabletcover. Hver Treasure Tag kan placeres på telefonens startskærm i form af en Live Tile, som giver opdateringer om, hvor hver Tag senest ”blev set”.

Nokia Treasure Tag har en batterilevetid på op til seks måneder. Den kommer i fire forskellige farver; cyan, gul, hvid og sort og har en vejledende udsalgspris på 300 kroner inklusiv moms. Nokia Treasure Tag forventes at være tilgængelig i løbet af andet kvartal 2014.

Comment here