MWC 2014Nye mobiltelefonerNyheder

Nokia X-serien

Rygtemøllen har været fyldt med Nokia X-modellen på det seneste, og her til morgen i Barcelona løftede Nokia sløret. Der er ikke en ny Nokia X-model – der er tre (3) X-modeller. Nokia X er den del af en helt ny smartphone-familie, der både anvender Android-applikationer, Microsoft-tjenester samt de velkendte Nokia-oplevelser.

Prismæssigt ligger Nokia X, Nokia X+ og Nokia XL inden for det hurtigt voksende segment “affordable smartphones”, og produkterne er tænkt som en indgang til Lumia-serien og til Microsofts tjenester som eksempelvis Skype, OneDrive og Outlook.com.

Stephen Elop, Executive Vice President of Nokia’s Devices & Services, fortæller om de nye produkter:

“Nokia har allerede forbundet milliarder af mennesker verden over. Og i dag viser vi, hvordan vores produktportefølje kan forbinde ”the next billion”, både med hinanden og til fantastiske oplevelser.”

”Vi vil tilbyde fire forskellige produktgrupper, der inkluderer de billigere entry level-mobiltelefoner som eksempelvis den nye Nokia 220. Vi har også Asha touch-telefoner som den helt nye Nokia Asha 230 samt den nye Nokia X-familie, der er målrettet vækstmarkederne, hvor vi i dag har præsenteret Nokia X, X+ samt XL. Sidst har vi naturligvis vores Lumia-serie, hvor vi præsenterer de nyeste innovationer, og de produkter er fuldt kompatible med Microsofts tjenester”, fortæller Elop.

Nokia X-familien tager afsæt i Nokias velkendte kvalitet og design, og produkterne har en tile-baseret brugerflade, der er inspireret af Lumia-serien. Alle enheder har Fastlane, som er et skærmbillede, der giver brugeren mulighed for let at skifte mellem forskellige apps. Brugeren har adgang til de kvalitetstestede apps fra Nokia Store, flere end 12 tredjepartsapplikationer samt sideloading. Når man starter telefonen, er det også muligt at bruge Nokias velkendte tjenester som eksempelvis HERE Maps med offline-kort og turn-by-turn-navigation samt Nokia MixRadio med gratis streaming af musik.

Nokia X-familien er en vigtig indgangsport til de populære Microsoft-tjenester, som blandt andet inkluderer gratis lagring via OneDrive. Vælger man et Nokia X-produkt, har man også gratis adgang til Skype Unlimited World Subscription i en begrænset periode.

Nokia X har et 4-tommer IPS kapacitivt display samt et kamera på 3 MP. Nokia X+ er optimeret for de personer, der ønsker at bruge telefonen som multimedieenhed til eksempelvis at spille spil, høre musik samt se billeder og video takket være telefonens større hukommelse og lagringskapacitet. Både Nokia X og Nokia X+ kommer i farverne lys grøn, lys rød, cyan, gul, sort og hvid. Det tredje familiemedlem, Nokia XL, har et imponerende 5-tommer display med et 2 MP frontvendt kamera, som kan bruges til Skype-samtaler. Bag på telefonen sidder et 5 MP-kamera med autofokus og blitz. Nokia XL kommer i farverne lys grøn, orange, cyan, gul, sort og hvid. Hele Nokia X-familien har en Qualcomm® Snapdragon™ dual core processor samt Dual SIM.

NokiaX

Nokia X bliver rullet ud netop nu til en vejledende pris på 89 euro. Til at starte med kommer Nokia X på udvalgte markeder i Asien, Europa, Indien, Latinamerika, Mellemøsten samt Afrika. Yderligere markeder følger og bliver kommunikeret, når det er aktuelt. Dette gælder også Danmark.

Nokia X+ og Nokia XL får en vejledende pris på henholdsvis 99 euro og 109 euro, og de forventes at rulle ud på samme markeder i løbet af andet kvartal. Tilgængelighed på yderligere markeder kommunikeres, når og hvis det bliver aktuelt. Dette gælder også Danmark.

Comment here