Branchenyt

NSA spionsoftware til iPhones

Jf. det tyske nyhedsmagasin ”Der Spiegel”, så arbejdede den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA på et spionprogram til iPhones. Programmet hedder ”DROPOUTJEEP” og gør det muligt ikke kun at få tilgang til disse telefoner, men også muligt at styre disse telefoners mikrofon og kamera.

Overfor ”Der Spiegel” har Apple afvist, at have kendskab til sådan et program ligesom Apple oplyser, at man aldrig har samarbejdet sammen med NSA med henblik etablering af elektroniske bagdøre (Backdoors) i Apples produkter.

”Der Spiegel” er dog i besiddelse af dokumenter fra NSA’s afdeling kaldet ”Tailored Access Operations” (TAO) som er et katalog, som viser hvad den interne afdeling ANT (som formodes at stå for Advanced Network Technology) har mulighed for at gøre. Og foruden ”almindelig” netværksovervågning og overvågning af computer, figurerer der også i dette katalog overvågning af mobiltelefoner.

Denne spionsoftware var allerede i kataloget 2008, og dette program var på daværende tidspunkt stadig under udvikling til den netop dengang lancerede iPhone – men de specifikationer programmet vil få, var allerede tilgængelig i dette katalog jf. ”Der Spiegel”.  

Du kan se mere om dette og en grafik hvordan programmerne virker på hjemmesiden af ”Der Spiegel”.

Comment here