Apps

Nu viser din parkeringsapp vej til ledige p-pladser

EasyPark, der er den mest udbredte parkeringsapp i Danmark, har fået en ny service, som gør parkering nemmere, hurtigere og langt mindre stressende for bilister. Samtidig mindsker servicen trængsel og forurening i byerne. Den populære parkeringsapps nye funktion Find & Park viser bilister den bedste vej til ledige p-pladser, og servicen er den første i verden af sin slags.

I storbyer skyldes op mod 30 % af trafikken bilister, der søger efter parkeringspladser. Forestil dig at køre rundt i en by, hvor trafikken glider let, og du via en app kan finde ledige parkeringspladser. Der er ingen kødannelse, bilister sparer tid, og der er markant mindre forurening.

Det kan være realiteten inden længe. Danskernes foretrukne udbyder af mobilparkering, EasyPark, har opdateret sin parkeringsapp med en ny gratis service, der viser bilister den bedste vej gennem byen til deres destination. Det vil sige den rute, hvor der er størst sandsynlighed for en ledig parkeringsplads på et givent tidspunkt i et givent område tæt på destinationen.

Hos EasyPark glæder man sig over, at Find & Park nu bliver tilgængelig i Danmark.

”Vi arbejder hver dag på at gøre parkering nemmere for bilister og samtidig gøre byer bedre for alle at bo og opholde sig i. Med Find & Park kan vi guide bilister til den bedste vej gennem byen og dermed reducere såkaldt ’søgetrafik’. Det gør det nemmere og hurtigere at parkere for den enkelte bilist, og samtidig nedbringer vi trængsel og forurening markant. På den måde er vi med til at gøre byerne bedre at bo og færdes i for alle, uanset om man har bil eller ej,” fortæller Bernd Reul, landechef for EasyPark i Danmark.

For at tage Find & Park i brug skal man blot opdatere sin nuværende EasyPark-app. Den nye service er til at begynde med tilgængelig i København og vil senere blive udbredt til andre byer i Danmark og Europa. Ingen andre parkeringsapps i verden har en lignende funktion.

 Find & Park kan mindske stress og trafikulykker

Find & Park, der er gratis at benytte, vil gøre det langt mindre stressende at parkere bilen. Og det er der behov for, viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for EasyPark i anledning af lanceringen af Find & Park.

Analysen viser, at tre ud af fire danskere (72 %) oplever stress eller frustrationer, når bilen skal parkeres. Derudover svarer mere end halvdelen af danskerne (57 %), at de ofte eller indimellem oplever en større risiko for trafikulykker, når de er stressede, fordi de ikke kan finde en ledig p-plads.

”De fleste kender det med at køre rundt og lede efter en ledig p-plads. Det er stressende og frustrerende – især hvis man har travlt eller er sent på den. Men det er er vigtigt at holde hovedet koldt og være opmærksom i trafikken. Med Find & Park bliver det nu langt nemmere og mindre tidskrævende at finde ledige p-pladser, og det vil gøre hverdagen mindre stressende,” forklarer Bernd Reul og understreger: ”Når man bruger Find & Park er det vigtigt, at ens mobil sidder i en håndfri mobilholder, inden man kører afsted.”

I Stockholm, hvor Find & Park blev lanceret i oktober 2017, er søgetiden efter p-pladser blevet reduceret med ca. 50 %.

Udviklet af danske forskere og bilister

EasyPark har arbejdet på Find & Park igennem 10 år og investeret ca. 10 mio. euro i projektet. Teknologien er blandt andet udviklet i samarbejde med specialister fra forskerparken Scion DTU, der er en del af Danmarks Tekniske Universitet. Desuden har omkring 100 danske bilister bidraget til udviklingen ved at registrere data om trafikforholdene ved parkeringsarealer i København, Odense og Aarhus.

”Vi ved, at der er et stort behov for løsninger, der gør parkering nemmere, hurtigere og mere fleksibel, og derfor har vi investeret mange kræfter i at udvikle Find & Park. De minutter, der spares i søgetid, og den mindre stress i trafikken har stor betydning for den enkelte. Det er jo det, man skal, der er vigtigt, ikke det at parkere. Og når parkering nu bliver nemmere, bliver danske byer grønnere,” lyder det fra Bernd Reul.

Når Find & Park lanceres i dag, er det første version af servicen. Find & Park vil løbende blive videreudviklet, så den bliver endnu mere præcis og brugervenlig.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here