Branchenyt

Ny undersøgelse: Er du serie-utro?

Streamede tv-serier som ’Game of Thrones’, ’Vinyl’ og ’House of Cards’ er blevet en fast del af rigtig mange danskeres fjernsynsforbrug. Vi ser vores yndlingsserier, når vi har tid og lyst – ofte i godt selskab med venner, kæresten eller ægtefællen. Men hvad så, når lysten melder sig til at smugkigge et afsnit forud helt alene? Er danskerne deres seriepartnere utro? Det afslører en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Telia.

Selvom streamingtjenesternes populære tv-serier kan nydes, når som helst og hvor som helst, så foretrækker rigtig mange af os at se dem i selskab med andre. Det viser en ny analyse foretaget blandt hele 2.500 danskere.

Hvem man ser serierne sammen med, er naturligvis afhængig af, om man fx er teenager eller gift med børn. Men der gemmer sig også nogle forskelle i forhold til, hvilken serie du ser.

”Vores undersøgelse viser fx, at HBO-serierne ’True Detective’ og ’Game of Thrones’ tilsyneladende er nogle rigtige kæresteserier. Dem ser henholdsvis 40 og 37 pct. sammen med deres partnere. Også Netflix-succesen ’House of Cards’ med ægteparret Frank og Claire Underwood som hovedpersoner er meget populær blandt par”, siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

To markante ’venne-serier’ er ’Girls’ og ’The Walking Dead’, som 14 pct. foretrækker at se sammen med deres venner. Blandt de 15-19 årige ser hele 22 pct. zombieserien ’The Walking Dead’ i selskab med deres venner.

Hvem er de mest troløse seriefans?

Generelt er der flest 15-19 årige, der foretrækker at se tv-serier med deres venner, mens parforholdshyggen foran yndlingsserien er mest udbredt blandt de 31 til 49-årige. Men hvad så, når kæresten ikke er hjemme, eller vennerne er optagede? Må man så nappe en episode på egen hånd?

”Faktisk er vi mange, som falder for fristelsen og napper et ekstra afsnit. Ifølge undersøgelsen har 32 pct. af dem, der typisk ser ’The Walking Dead’ med deres partner, prøvet at være ham eller hende ”serie-utro”. Dermed er zombieserien højdespringeren inden for partner-utroskab. Nummer to på listen er serien ’Girls’ om unge kvinders turbulente liv i New York. Her er tallet 29 pct.”, siger Christoph Nørgaard.

Når det gælder serier, som vi ser med vores venner, er vi endnu mere troløse. Eksempelvis har hele 57 pct. af dem, der følger med i intrigerne i ’Narcos’ om kokaingangsteren Pablo Escobar, været deres faste serievenner utro. For den populære ’Game of Thrones’ er det knap halvdelen, 48 pct.

Den serie, der har den højeste loyalitetsrate, er nyklassikeren ’Mad Men’. Her har hele 80 pct. af seriens fans svaret, at de aldrig vil svigte deres partner ved at smugkigge et afsnit forud.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi – er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here