Branchenyt

Også TDC har trykket på 4G+ knappen

Som det første mobilselskab i Danmark kan TDC nu tilbyde sine kunder internethastigheder på over 400 Mbit/s via mobilnettet. Som en af meget få mobiloperatører i verden, er TDC nemlig allerede nu klar med den nyeste mobilteknologi, Triple Carrier Aggregation (3CA), der muliggør en tredobling af den aktuelle hastighed i 4G-nettet. Dermed udbygger TDC sin dækning med 4G+, der blev lanceret tilbage i juli måned.

1.500 master med 4G+
I alt åbner TDC for 400 Mbit/s på godt 400 mobilmaster rundt om i landet – dog primært i de større byer. Sammenholdt med TDC’s almindelige dækning med 4G+, har TDC nu aktiveret 4G+ på knap 1.500 master fordelt over hele landet.

Det er fortsat kun meget få mobiltelefoner, der understøtter de nye teknologier. Erfaringsmæssigt er det dog kun et spørgsmål om tid, før de nyeste telefoner også understøtter de nyeste netværksteknologier. Men hastighed er ikke den eneste grund til, at TDC fortsætter med udvikling og udbygning af mobilnettet.

”Hastigheden er selvfølgelig en vigtig parameter for både mobilkunder og mobiloperatører. Men der er også et element af fremtidssikring i hele tiden at være på forkant,” fortæller Peter Schleidt, der som koncerndirektør i TDC Operations er øverst ansvarlig for TDC’s netværk.

”At vi allerede nu har 4G+ på ca. 1.500 master betyder alverden for kapaciteten i netværket. Kapaciteten i mobilnettet er måske ikke presset i dag eller i morgen. Men med det stigende dataforbrug, er kapaciteten måske presset i overmorgen. Og dér skal vi konstant være på forkant,” siger Peter Schleidt.

Foto: TDC / Uffe Weng

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here