Branchenyt

Positiv udvikling i TDC Groups mobilforretning

Årsregnskabet for 2017 lever op til forventningerne på alle parametre. Mobilforretningen var i vækst i 2017, EBITDA er stabiliseret, og TDC Group fastholder markedsandelen på tv-markedet, hvor der er kraftig vækst i kundernes streaming-forbrug.

TDC Group omsatte i 2017 for 20,3 mia. kr., mens driftsresultatet (EBITDA) landede på 8,2 mia. kr., hvilket er en stabil organisk udvikling sammenlignet med 2016. Koncernen leverer et stærkt cash flow, der steg med 17 pct. til 2,4 mia. kr., mens investeringerne (capex) blev øget med 3 pct. til 4,5 mia. kr. Det er alle resultater, der er på linje med eller bedre end forventningerne, som TDC Group kommunikerede ved årets start.

– Jeg er tilfreds med resultatet, som vidner om, at vores strategiske tiltag og investeringer bidrager positivt til udviklingen af vores forretning. Jeg er særlig stolt af, at vores mobilforretning er i vækst for andet år i træk, og at vi i 2018 når en meget vigtig milemæl med at stabilisere og vækste forretningen, fortæller TDC Groups koncernchef, Pernille Erenbjerg.

Ved udgangen af 2017 havde TDC Group 3,0 mio. mobilkunder i Danmark, hvilket er 56.000 flere end ved årets begyndelse. I de sidste tre måneder kom der 3.000 nye til, og indtjeningen fra mobilkunderne har været i vækst hvert kvartal.

Kraftig stigning i streaming

Gennem de senere år er der sket store forandringer på både det internationale og især det danske tv-marked. Det kan blandt andet aflæses i forbruget på YouSees streaming-app, der det seneste år er vokset med næsten 50 pct. En vækst, der er markant højere end hos konkurrerende streaming-tjenester.

– Jeg glæder mig over, at vores kunder for alvor har fået øjnene op for vores digitale løsninger, blandt andet at deres indhold er tilgængeligt på alle platforme, siger Pernille Erenbjerg og fortsætter:

– Vi vil i det nye år gøre vores underholdningsunivers endnu mere attraktivt ved at tilbyde mere unikt indhold til vores kunder og gøre til- og fravalg af indhold endnu mere fleksibelt på tværs af kanaler, streaming-tjenester og blandt andet levere indholdet over en ny 4K tv-boks og app.

TDC Group bevarer sin markedsandel på det danske tv-marked, og i Norge er antallet af tv-kunder vokset i de seneste to kvartaler.

I forbindelse med offentliggørelsen af TDC Groups årsregnskab oplyser selskabet, at der forventes en uændret eller lettere vækst i organisk EBITDA, hvilket vil være en milepæl efter en række år med uafbrudte fald. TDC Group forventer endvidere, at cash flow ligeledes som minimum fastholdes uændret i forhold til 2017, men dog også med potentiel vækst. Det er en opjustering i forhold til den ambition, der blev lagt for to år siden i forbindelse med lanceringen af 2016-18 strategien ’Altid enklere og bedre’.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here