Nyheder

Rekordstort iPhone salg i sidste kvartal

Den kan godt være, at der i modsætning til de seneste iPhone-lanceringen i dag stadig er muligt, at købe de nyeste iPhone-modeller, men det rykker ikke ved det faktum, at iPhone-salget i sidste kvartal af Apples regnskabsår steg med intet mindre en 26 %.

Apple offentliggjorde nemlig i forgår det økonomiske resultat for det fjerde kvartal af regnskabsåret 2013 (ikke til at forveksle med kalanderåret), der sluttede den 28. september 2013, med en omsætning på 37,5 mia. dollar og en nettofortjeneste på 7,5 mia. dollar eller 8,26 dollar pr. aktie. Disse resultater skal sammenlignes med en omsætning på 36 mia. dollar og en nettofortjeneste på 8,2 mia. dollar eller 8,67 dollar pr. aktie i samme kvartal året før.  Bruttoavancen var på 37 % i forhold til 40 % i samme kvartal sidste år. 60 % af kvartalets omsætning stammede fra internationalt salg.

Med andre ord – Apple sælger mere, men tjener ”lidt” mindre.

Apple solgte rekordmange iPhones i september kvartal – hele 33,8 millioner i forhold til 26,9 millioner i samme kvartal året før. Apple solgte også 14,1 mio. iPads i kvartalet i forhold til 14 mio. i samme kvartal året før.

Apples bestyrelse har annonceret en kontant dividende på 3,05 dollar pr. almindelig aktie i firmaet. Dividenden udbetales den 14. november 2013 til aktieindehavere registreret pr. 11. november 2013.

“Vi glæder os over en stærk afslutning på et utroligt år med rekordomsætning i fjerde kvartal og næsten 34 millioner solgte iPhones”, sagde Tim Cook, Apples CEO. “Vi ser frem til julehandlen med vores nye iPhone 5c og iPhone 5s, iOS 7, den nye iPad mini med Retina-skærm og den utrolig tynde og lette iPad Air, nye MacBook Pro-modeller, den radikalt nye Mac Pro, OS X Mavericks og den næste generation af iWork og iLife til OS X og iOS”.

“Vi opnåede en pengestrøm på 9,9 mia. dollar fra driften og udbetalte ekstra 7,8 mia. kontant til aktionærerne gennem dividender og tilbagekøb af aktier i september kvartal, hvorved de samlede udbetalinger i henhold til vores program for returnering af kapital er oppe på 36 mia. dollar”, sagde Peter Oppenheimer, Apples CFO.

Apple leverer følgende vejledning til første kvartal af regnskabsåret 2014:

Omsætning på mellem 55 mia. og 58 mia. dollar

Bruttofortjeneste på mellem 36,5 % og 37,5 %

Driftsudgifter på mellem 4,4 mia. og 4,5 mia. dollar

Andre indtægter/(udgifter) på 200 mio. dollar

Skat på 26,25 %

Comment here