1st test

Test af Samsung Galaxy Note 3

Der findes mange situationer i livet, hvor det ikke kan blive stort nok. Amerikanerne plejer at sige ”the bigger the better”. Og hvis man ser på den store Note 3 fra Samsung, og samtidigt kaster et blik over specifikationerne, så kan man ikke være i tvivl. Den er stor. Den er spækket.

I forlængelse af Note-serien er Note 3 den seneste version af mellemting mellem en mobiltelefon og lille tablet. Ja, man har allerede døbt denne størrelse for mobil for en phaplet. Personligt har jeg dog den holdning, at Note 3 er en stor mobiltelefon i min verden.

Skærmen måler 5,7” og dermed også større end Note 2 (5,5*), men med en størrelse på 151 x 80 x 10 mm, er det faktisk muligt at holde Note 3 i en hånd. For også at gøre det muligt bedre at kunne betjene Note 3 med en hånd, så har Samsung lavet en smart feature, hvor betjeningen kan rykke up til siderne. Når det er sagt, så er det dog bare ikke optimalt. Er du en, der bare skal kunne håndtere din mobil med en hånd, så er Note 3 nok ikke noget for dig.

Rent umiddelbart ser specielt den sorte version meget elegant ud omend vores testeksemplar (desværre) var den hvide model.  Rammen ligner aluminium mens bagsiden ligner læder. Men men men – det er hverken det ene eller det andet. Til gengæld er det muligt at fjerne bagsiden og ja, så kan man skifte batteriet (3.200 mAh).  Og mens vi er ved bagsiden, så er derunder også plads til microSD hukommelseskort. Som ekstra bonus, så medfølger der 50GB gratis Dropbox plads med i købet; dog kun gratis i de første to år. Så skal man til lommerne.

Selvfølgelig opløser den 5,7” store skærm op i fuld HD og jeg må indrømme, at både billeder og videoer står knivskarpe.

Mens vi er ved det knivskarpe, så skal man have kniv skarpe briller på for at opdage, at Note 3’s microUSB port ser en bitte smule anderledes ud end normalt. Samsung Note 3 er nemlig den første Smartphone os bekendt med USB 3.0. Ikke nok med at man kan transferer endnu hurtigere data mellem mobilen og PC’ en men man kan også oplade Note 3 hurtigere på denne måde. USB 3.0 kan nemlig overføre 900 mA mens USB 2.0 ”kun” klarer 500 mA.  Udviklingen går også den vej.

En anden nyhed er Note 3’s indbyggede kamera. Nej, jeg taler ikke om Megapixel og billede stabilisator, men om den funktionalitet om at kunne optage i 4K-kvalitet (Ultra HD med 3.840 x 2.160). Nu vil du nok sige, at dette ikke er en verdens nyhed, idet Moto X også kan dette, men nu fås den Motorola model ikke i Danmark, så vi kan med rette sige en Danmarkspremiere. O.K.?

Inden du nu optager en 4K-video og så ser den på din PC, så vil du nok påstå, at du ikke kan se nogen som helst forskel. Det er faktisk rigtig, men viser du filmen på en 4K skærm, så vil du blive rigtig overrasket over det flotte resultat. Pas dog på, idet et klip på under 30 sekunder fylder langt over 150 MB!

Men det ser godt du.

For at kunne håndtere sådanne store datamængder, så skal der en ordentlig processor til. Samsung anvender den kendte Snapdragon 800 fra Qualcomm som er den nuværende topmodel og arbejder med 2,3 GHz og har imponerende 3GB RAM til at hjælpe sig.

Vi kan huske de tider hvor de første Smartphones havde.. nå, videre i teksten med Note 3.

På intet tidspunkt i vores lange testperiode droppede nogle apps eller frøs mobilen (husk jeg kalder Note 3 for en mobil). Med omverdenen kommunicerer Note 3 selvfølgelig med 4G eller WiFi hvor sidstnævnte understøtter hele paletten a/b/g/n og også ac. Når der nu er så meget ”Ferrari power” tilgængelig, så er vi selvfølgelig fristet til at køre nogle Benchmark programmer, bare for at se resultatet. 19.275 point med 3DMark. Og det på testen Ice storm Unlimited. Til sammenligning: HTC One 10.605 i gennemsnit.  Og en lille Tablet som Nexus 7 får 10.595. Og ja, det er den nye model.

OS er Android 4.3 som ikke giver anledning til nogen kritikpunkter.

Samsung lægger deres skin henover brugerfladen kaldet UI Touchwiz samt en række Note features der benyttes med en S Pen. Ja, det der i gamle dage ligner en stylus. Men denne her kan noget mere. Og virker også bedre i praksis.

SPen er gemt i Note 3 i bunden, og nærmere man spidsen på displayet dukker der automatisk en halvmåne op der hedder Menu Air Command. Den bedste måde at beskrive denne funktion er at sige at der er tale om en lille notesbog/blok der kan arbejde sammen med en lang række af mobilens funktioner. Man kan næsten skrive en hel bog om, hvordan man kan anvende og drage nytte af denne mulighed, og om end teenageren måske ikke kan se fidusen i dette, så har jeg anvendt mobilen i arbejdsøjemed, og må indrømme, at jeg faktisk allerede nu kommer til at savne de mange muligheder, jeg har i dagligdagen med en Note 3.

Eneste rigtige kritikpunkt jeg har, er Samsungs My Magasin som er Samsungs pendant til HTC’s Blinkfeed. Personligt foretrækker jeg HTC’s løsning men i sidste ende er dette en subjektiv bedømmelse.

Så er større også bedre. Ja. Og dog. Vi har i samme periode også testet Sony Xperia Ultra Z, og med en display størrelse på 6,4”, så er Sony-modellen i min verden mere end lille Tablet end en oversized mobil. Grænsen går nok ved Note 3, og derfor kan jeg efter en lang periode med Samsung Note 3 kun konkludere at:

[quote text_size=”medium”]

Note 3 er den bedste Smartphone på marked og indtager en velfortjent 1. plads.

[/quote]

 

Af Jens Peter Lange

 

Vi anbefaler

Comments (2)

  1. […] Test af Samsung Galaxy Note 3 – Mobilbladet.dkTest; Accessories; lørdag, 24. januar 2015. Billedegalleri; Nostalgisk billedegalleri; Kontakt os; Om os; Forside; … Samsung Galaxy A3 og Galaxy A5 er på vej …Kan du besøge hjemmesiden […]

Comment here