1st test

Samsung Galaxy S7 Edge

Det er efterhånden fast tradition – Samsung lancerer hvert år et nyt flagskib. På den ene side viser et selskab som Samsung at man hele tiden ønsker at gøre ens produkt bedre og bedre mens man selvfølgelig kan frygte, at når man er ejer af et produkt, så går der kun 12 måneder inden det er ”gammel”. Når det er sagt, så lad os slå fast, at Galaxy S6-ejere ikke behøver at være nevørs for, at sidde tilbage med en ”gammel” model – nye modeller er nemlig ikke i sig selv revolutionerende men revolutionerede.

Og evolutionen har sin pris. Prisen på produktet. Men i stedet for at filosofierne over sidste års modeller og de nye modeller, så er det i vores test mere vigtig, at se primært på den nye. Den nye Samsung Galaxy S7 Edge.

Allerede med Galaxy S6 gik Samsung væk fra ”plastikalderen” og sagde god dag til metal og glas. Et rigtigt valg hvis du spørger os, og konceptet fortsætter naturligvis også i den nye Galaxy S7. Men der er andre ændringer i forhold til sidste års model. Den her S7 Edge model med de buede kanter er større end den ”almindelige” S7 nemlig 5,5”; sidste års S6 og S6 Edge var lige store i skærmen nemlig 5,1”. Den ”almindelige” S7 er dog forsat udstyret med en 5,1” skærm.

Til gengæld, er Galaxy S7 Edge mindre og lettere end dens direkte konkurrent iPhone 6S Plus.

Formen af Galaxy S7 Edge er i alt lidt rundere end sin forgænger og resultat er, at om end telefonen føles lidt mere ”slippery” end en iPhone 6S Plus så ligger den alligevel rigtig fint i hånden. Knapperne ligger også ergonomisk rigtig; Samsung har Power knappen på højre side mens højtaler knapperne sidder på venstre side ligesom sin iPhone pendant. Home knappen har den rette modstand så den føles rigtig på ens tommel. Umiddelbart føles Galaxy S7 Edge som et meget højt kvalitativt produkt, og en yderligere bonus er, at Galaxy S7 også er støv- og vandtæt (IP 68 certificeret) hvilket man også slår på, i den større TV-kampagne Samsung for tiden kører.

Om end åbningen til høretelefonstikket og lader kablet er åben opfylder Galaxy S7 Edge så er den altså vandtæt. Til gengæld er der en lille gummikant på den lille slidske i toppen, hvori man indsætter Sim-kortet OG et micro-SD kort; ja, man kan udvide hukommelsen i en S7 Edge.

 

Men tilbage til displayet der er vokset til 5,5”. Der er tale om et AMOLED display med en opløsning på 2.560 x 1.440 pixel og med 534 pixel pr. tomme kan man allerede på papiret se, at skærmen står kniv skarp. Om end jeg personligt har min tvivl om nytten af den buede skærm, så gør dette designmæssigst en stor forskel. Til det positive i min bog i hvert fald.

 

Samsung bringer Galaxy S7 på marked afhængig af lande med enden en Snapdragon 820 eller en Exynos 8890 processor. Qualcomm-chippen har kun 4 kerner, men den hos Samsung udviklede og i Danmark solgte version Exynos består af to fire-kerner altså i alt 8 kerner. Nu har vi ikke testet forskellen, men det forlyder, at ydelsen skulle være den samme og ser vi på forskellige Benchmarks fra vores kolleger i udlandet, så ligger også ydelsen sort på hvidt meget tæt på hinanden.

Til gengæld tager S7 Edge et stort skridt frem af i forhold til S6 Edge.

Men Hardware er ikke alt. Hvordan går det i dagligdagen? Det er her mobilens software står sin prøve. OS er selvfølgelig Android – 6.0.1 Marshmallow. Det er dejligt at se, at Samsung ikke har overfyldt mobilen med en masse Bloatware men der er allerede præ-installeret en række Microsoft software ligesom Instagram, WhatsApp og Facebook som i øvrigt ikke kan slettes; men hvorfor skulle man nu også ønske dette?

Samsung har traditionen tro også lagt sin egen brugerinterface ”henover” Android nemlig TouchWiz. Til gengæld har man fra Samsungs side prøvet at forenkle effekterne af TouchWiz. Personligt er jeg mest fan af den rene Android vare, men kan selvfølgelig godt leve med dette kompromis.

Always-on display

Personligt synes jeg ikke at Samsung kører stilen ud med denne feature. Hos Galaxy S6 Edge kunne man med et kort swipe vise ting som tid, ugedag eller dato på kanten af displayet. I den nye S7 Edge vises disse informationer kun gennem Always-on displayet mens den feature på panelet som i forgængeren er blevet fjernet. Øv. Dermed fjerner Samsung i min optik den eneste fede feature i sidepanelet og de viste informationer i det nuværende AOD er begrænsede.

Foruden Edge- og før omtalte always-on-display er der flere små ting i Galaxy S7 Edge der gør tingene i hverdagen en smule nemmere. Man kan mute opkald ved at lægge sin håndflade på skærmen, et vindue modus for Samsung Apps eller gør alt mindre på skærmen ved at trykke ”home” knappen tre gange så man nemmere kan betjene brugerfladen med en hånd.

Det siger sig selv, selvfølgelig har en Galaxy S7 Edge også en fingeraftryk læser og den sidder som tidligere i selve home-knappen.

Om end flere og flere smartphones får ”større” kameras dvs. mere megapixel. Så går Galaxy S7 Edge i en anden retning. Ved første øjekast kan man kun studse over, at Samsung vælger at gå ned på megapixel, fra 16 til 12, men det skyldes slet og ret, at Samsung har valgt at gøre dioderne større – hele 56 % i forhold til Galaxy S6 og dermed kan disse optage mere lys i det blænden gøres større – fra f/1.9 til f/1.7.  Det gør, at kameraet skulle være bedre under dårligere lysforhold og sammenlignet medforgængerne virker resultatet også bedre.

Men ikke kun om natten også om dagen er resultatet flotte og skarpe billeder. Det bedste er endda, at Galaxy S7 Edge stille rutrolig hurtig skarp, hvilket også er en hjælp i hverdagen når ”hurtigere” snapshots skal tages.

På forsiden er der et 5-megapixel kamera med en blænde på f/1.7 – dog uden billede stabilisator som hovedkameraet. Et blitzlys / fotolys som på en iPhone 6S eller enkelte LG-modeller er der dog ikke.

Videooptagelser funger ligeledes uden de store anmærkninger – hyperlapse eller slow-motion-modus er nogle features der nu engang hører med anno 2016.

Samsung Galaxy S7 Edge er ikke kun vandtæt men har også fået et microSD slot igen så man uden problemer og for relativ få penge kan udvide hukommelsen med op til 200 GB.

Til gengæld har Samsung sparet en egentlig musikafspiller væk men eftersom trenden alligevel går henimod streaming oplever man ikke dette umiddelbart som et afsavn. Bevares – man kan altid benytte Google Play musik.

Det siges, at der er nogle der også benytter deres Smartphone som mobiltelefon og her siger det sig selv, at Galaxy S7 Edge håndterer 4G uden problemer – LTE-standarden er på Cat-9 niveau hvilket i teorien burde give overførelseshastigheder på op til 450 MB/sek. – men man kan også aktivere en download booster, hvor mobilen kombinerer 4G og WiFi. NFC. Check. Bluetooth 4.2. Check.

Batteriet er på 3.600 mAh og er dermed ikke kun stører end hos forgængeren men også bedre i direkte sammenligning med forgængeren; man opdager hurtig, at der er mere kapacitet i hverdagen.

Så hvor havner vi?

Om man ønsker at betale mere for Edge-modellen i forhold til den ”almindelige” model er op til den enkelte at afgøre. Basis er som, at designet, kvaliteten, det fantastiske kamera og ikke mindst understøttelsen af et microSD kort gør denne topmodel til en… topmodel. Basta.

 

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Review Overview

4.5
Review Summary Title

Comment here