Branchenyt

Skal du se Eurovision Song Contest i morgen aften – med din tablet på skødet?

Efter en lang årrække hvor det Internationale Melodi Grand Prix har haft et noget støvet image, så er den meget kulørte sangkonkurrence der har fundet sted siden 1956 blevet hip på det seneste. Det er jo klart vil du mene, nu hvor Danmark vandt sidste år og finalen afholdes i de gamle B&W haller i morgen.

Ved sidste års internationale Eurovisions-finale sendte danskerne 13.000 relaterede tweets* i løbet af showets fire timer, og i år kan tallet meget vel blive mange gange højere. Det vurderer privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard:

”Danskernes medieoplevelse af store, fælles begivenheder som fx Eurovisionen, folketingsvalg og landskampe fordeler sig i stigende grad på flere platforme og flere typer af devices. Det bliver stadig mere udbredt at streame vores yndlings tv-serier og programmer, når vi har tid og lyst – men en event som Eurovisionen er en traditionsrig her-og-nu begivenhed, vi gerne vil være fælles om, når det sker. Men hvor vi i dag i mindre grad mødes med naboer og familie omkring en skål osterejer for at se European Song Contest, deler vi til gengæld oplevelsen i den virtuelle stue på Twitter eller Facebook.”

Ikke mindst danskernes tablets kommer i spil, når deltagerne fra Armenien, Belgien og Finland træder op på scenen, og alt fra kjoler og frisurer til sangtekster og dansetrin skal kommenteres. På tabletten eller iPad’en kan vi både streame showet og tweete vores kommentarer.

Ifølge en ny undersøgelse fra Telia og YouGov er interaktion på sociale medier den aktivitet, vi næstmest bruger vores tablets til – lige efter almindelig nyhedssurfing på nettet.

”Vi oplever i stigende grad, at kunderne efterspørger samlede mediepakker, der skaber synergi mellem bredbånd, tv og mobile enheder som smartphones og tablets. Fænomenet second screen er jo et glimrende eksempel på, hvordan produkterne spiller sammen og forstærker oplevelsen ved fx at tilføje en ny dimension til det at se tv. Tablets og smartphones er en naturlig forlængelse af tv-oplevelsen i kraft af adgang til interessante samtaler på Twitter under udsendelser samt interaktive tv-guides og smarte optage-funktioner, hvis du ikke lige når hjem til showets start,” siger Christoph Nørgaard

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here