1st testNyt tilbehør

Test af Sony smartwatch 2

Hvis du har læst vores anmeldelse af Samsung Galaxy Gear, så ved du, at vi synes rigtig meget om denne type tilbehør. Specielt, hvis det virker og arbejder så godt som Galaxy Gear. Men nu er Samsung med deres Galaxy Gear ikke de eneste på marked. Der er både det amerikanske Pebble smartwatch og Sony er også med i denne del af gamet med deres Sony smartwatch. Ja faktisk er Sony så langt, at man allerede tidligere på året lancerede en efterfølger til det første Sony smartwatch. Sony smartwatch 2.

Og det er netop Sony smartwatch 2 vi anmelder her i denne 1st test.

Som man kan forvente, så er Sony smartwatch 2 en videreudvikling – ikke kun i designet. Det nye design er langt mere firekantet og om end resultatet er meget subjektivt, så synes vi, at Sony smartwatch 2 er meget elegant at se på. Displayet er vokset til 1,6” mens selve urkassen er ca. 40 x 40 mm stort.

Nu skal man selvfølgelig ikke forvente den samme opløsning, som vi kender det fra de nyeste smartphones, men 220 x 176 pixel lyder ikke kun af lidt; det er det også. 176 ppi er ikke just højt, også når vi tænker på, at Samsung Galaxy Gear han en oplæsning på 320 x 320 pixel ved samme diagonal størrelse. Retfærdigvis skal det dog siges, at ved en så lille en skærm, så er det ikke nødvendigt med en lige så høj opløsning som på en smartphone.

Så som udgangspunkt, så ser piktogrammerne på Sony smartphone 2 fornuftig ud. Og ligesom man er vant til det fra Android mobiltelefoner, så er der i bunden af skærmen også en ”tilbage”, ”home” og ”indstillinger” knap.

På højre side at urkassen er der en tænd/sluk knap der i designet minder meget om de aktuelle Xperia-modeller fra Sony. Skulle man løfte en pegefinger, så savner vi en lille smule den rette feedback i knappen når man trykker den. Eftersom vores testeksemplar var lidt defekt, stod vi på et tidspunkt med indmaden og skallen af urkassen i hænderne, og kunne se den mekaniske opbygning af knapmekanismen, der forstærkede dette indtryk. På dette punkt havde vi ønsket os lidt mere perfektionisme i konstruktionen.

En god feature er dog støv/beskyttelseslappen til USB-mikro porten. Dermed kan vi også løfte sløret for, at Sony smartwatch 2 ikke skal oplades som Galaxy gear i en ekstra kasse, men oplades direkte – beskyttet af førnævnte.

Sony smartwatch 2 vejer under 49 gram hvilket er en del mindre en Galaxy Gear (der vejer 76 gram) men uanset 49 eller 76 gram, så er begge modeller behageligt at have på håndleddet.

I modsætning til Galaxy Gear, så kan man anvende Sony smartwatch 2 med hvilken som helst Android smarthone så længe disse kører med minimum Android 4.3. Kommunikationen mellem uret og telefonen foregår engen med MFC eller Bluetooth. Det eneste man skal dog gøre, er at hente den officielle smartphone 2 app fra Sony.

Hvis uret er tændt så gør den som navnet siger – det er et ur der viser klokken. Med enten en mørk eller lys baggrund eller digitalt eller som et analogt ur. Allerede her han man som bruger af dette tilbehør mulighed for at ”lave” sit ur som man selv foretrækker det. Desværre reagerer Sony smartphone 2 ikke på bevægelser som Galaxy Gear.

Så hvis man vil bruge uret til det man kan, så har man brug for førnævnte app samt man har tilgang til ca. 200 andre apps. Nogle er dog mere relevante end andre.

0_Smartwatch_2_Angled

 

Bruger du fx WhatsApp, så kan man med WatchNotifier få vist ens beskeder på uret. Eller man kan anvende uret som fjernafløser til det indbyggede kamera i ens smartphone. Desværre er de fleste apps ikke gratis!

Lidt underligt er musik begrænsningerne. Du har mulighed for at styre musikken med at springe frem i de musiknumre du hører fra din smartphone og du kan starte og stoppe musikken. Men så stopper mulighederne allerede.

Til gengæld får man overblik over opkald, e-mails eller SMS-beskeder og via telefonen app’en, har man også tilgang til ens telefonbog. Man kan også foretage opkald, dvs. man kan starte eller slutte et opkald, men man kan ikke benytte Sony smartwatch 2 som en telefon som Galaxy Gear. Det er heller ikke muligt, at tilslutte et headset til Sony smartwatch 2.

Hvor længe holder den så strømmen?

I modsætning til Galaxy Gear meget længe – helt op til en uge uden opladning. Selve opladningen tager kun 1 ½ time, så her er Sony smartwatch 2 bedre end sin kollega fra Samsung.

 

Af Jens Peter Lange