Nye mobiltelefonerNyheder

Sony Xperia XZ og Xperia X Compact

Med Xperia XZ og Xperia X Compact bygger Sony Mobile videre på Xperia X-serien, som blev introduceret i februar 2016. Seriens nye udvidelse tilbyder en endnu mere intelligent og individuelt tilpasset smartphone-oplevelse.

– Udover smartere software har Xperia XZ og Xperia X Compact et opdateret design og vores bedste kamera nogensinde. To nye sensorer hjælper kameraet til at give dig billeder med fantastisk farvegengivelse og skaber desuden helt nye muligheder for at fotografere i svagt lys, fortæller Rikard Skogberg, der er nordisk PR- og produktchef for Sony Mobile.

Fang øjeblikket med laserhastighed og med naturlig farvegengivelse 

Xperia XZ og Xperia X Compact er forsynet med en helt ny kamerateknik, som giver de bedste billeder en Xperia nogensinde har taget. Efter at have kombineret Sony’s veldokumenterede kamera-ekspertise med ny digital teknik er kameraet i Xperia XZ og Xperia X Compact en af de mest avancerede nogensinde i en Xperia. Telefonerne er de første, der er udrustet med Sony’s nye triple image sensing-teknologi. Det gør dig i stand til at fange skarpe billeder i bevægelse og med en naturlig farvegengivelse under praktisk taget alle forhold. Teknologien er baseret på den populære Exmor RS™-sensor, som giver billeder af høj kvalitet med hurtig og intelligent autofokus, som endda forudser og følger motivets bevægelser. Den får nu hjælp af to assisterende sensorer: en sensor til laser-autofokus med afstandsmålings-teknik, som giver skarpe billeder selv under vanskelige lysforhold med svagt lys, samt en RGBC-IR-sensor2, som giver billederne en naturlig farvegengivelse ved at sensorerne baseret på lyset på billederne endnu bedre justerer hvidbalancen.

Hovedkameraet har hele 23 megapixels og er superhurtigt: fra du starter kameraet, enten via den fysiske knap eller via kameraikonet, tager den et billede på 0,6 sekunder3. For den mere erfarne fotograf er flere avancerede funktioner tilføjet i manuel indstilling, så der nu er udvidede kreative muligheder, så man blandt andet selv kan ændre lukketid og fokusering.

Udover stillbilleder er også videoens billedstabilisering forbedret. Med teknologi som stammer fra Sony Handycam® er kameraet udrustet med SteadyShot™ og Intelligent Active Mode, som gør, at du kan indspille video i høj kvalitet, hvor du takket være en 5-dimensionel stabilisering får et blødt og ensartet resultat4, selv når du bevæger dig eller ryster på hånden. Xperia XZ kan desuden indspille video i 4K.

Xperia XZ har et 13 megapixel frontkamera med høj lysfølsom (ISO6400) med 22 mm/90-graders vidvinkeloptik til at optage perfekte selfies selv i svagt lys.

Smart software, som lærer din adfærd

Både Xperia XZ og Xperia X Compact er designet til at gøre livet lidt bekvemmere og mere effektivt for brugeren. Med Xperia Tips lærer softwaren dit forbrugsmønster hen ad vejen, så du kan få personlige tips og anbefalinger baseret på netop din brug. Med Smart Cleaner renses cachen automatisk for apps, efter at telefonen har lært din brug af dem, så præstationerne hele tiden maksimeres.

Sony X CompactMed den ny Battery Care sammen med Qnovo’s adaptive ladeteknologi mindskes slitagen på batteriet, så batteriets livslængde kan forlænges til op mod en fordobling5. Qnovo’s adaptive ladning justerer strømmen for at undgå unødig slitage, som øger livslængden, mens Battery Care kontrollerer opladningen baseret på netop din brug og sætter opladningen på pause ved 90 %, for senere at oplade til 100 %, lige inden du normalt kobler opladeren fra. Nyt er det også, at Xperia XZ og Xperia X Compact er udstyret med USB Type-C™-opladning, som er enden på, at man kommer til at forsøge at tilslutte kablet omvendt.

Ydelse i topklasse

Xperia XZ har en Qualcomm® Snapdragon 820-processor med X12 LTE for maksimal optimering af telefonens hardware med hensyn til opkoblingshastighed, grafik, kamera og batteri.

Tilbehør

Xperia XZ og Xperia X Compact har begge en række matchende tilbehør som inkluderer:
• Style Cover Touch (SCTF10/20), et cover som med sin gennemsigtige forside lader dig komme til vigtige funktioner, uden du behøver åbne forsiden.

  • Style Cover Stand (SCSF10/20), et cover med automatisk tænd/sluk-funktion, som også fungerer som en holder, hvis du for eksempel vil se film.

Smarte produkter fra Xperia

I februar 2016 præsenterede Sony Mobile flere smarte produktkoncepter under varemærket Xperia, og de vises også på IFA.

  • Xperia Ear

Xperia Ear er en trådløs in ear-øresnegl, som giver en helt ny måde at kommunikere på. Den svarer på stemmekommandoer og assisterer dig ved normal ordveksling. Takket være Sony Agent-teknologi og en bevægelsessensor giver Xperia Ear dig brugbare informationer, lige så snart du placerer den i øret fx ved at oplæse din dagsplan. Er du på farten, kan du bede den om at ringe, google, notere eller guide dig frem. Xperia Ear lanceres på udvalgte markeder fra november.

  • Xperia Projector og Xperia Agent

På IFA vises også Xperia Projector, som ved touch, bevægelse og stemmekommandoer hurtigt og enkelt projicerer et interaktivt billede på væggen. Xperia Agent er en vision af en personlig assistent og er udviklet til at få viden om dig, dine interesser og din profil, og ud fra disse oplysninger forsyne dig med brugbare informationer og anbefalinger. Sammen med Yahoo Japan og Nestlé Japan vises nu mere konkrete anvendelsesområder for disse koncepter.
Lanceringsdato og pris

  • Xperia X Compact lanceres allerede den 14 september 2016 med en vejledende pris på 3.499 kr.
  • Xperia XZ lanceres den 11. oktober 2016 med en vejledende pris på 5.499 kr.

 

  Xperia XZ Xperia X Compact
Mål

Vægt

Design

146 x 72 x 8,1 mm

161 g
Fingeraftrykslæser, vand- og støvafvisende (IP684)

129 x 65 x 9,5 mm

135 g
Fingeraftrykslæser

Processor Qualcomm® Snapdragon™ 820 64-bit Qualcomm® Snapdragon™ 650 64-bit
Hukommelse Op til 32 GB lagring (kan udbygges med microSD-kort på op til 256 GB)
3 GB RAM
Op til 32 GB lagring (kan udbygges med microSD-kort, op til 256 GB)
3 GB RAM
Display 5.2” Full-HD 1080p

TRILUMINOUS™ Display for mobile

X-Reality™ for mobile picture engine

 

4.6” HD 720p

TRILUMINOUS™ Display for mobile

X-Reality™ for mobile picture engine

Opkobling LTE Cat9, Wi-Fi MIMO, NFC, Bluetooth 4.1 LTE (4G) Cat6, Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4.1
Batteri 2900 mAh

Battery STAMINA Mode

Battery Care

Qnovo

Qualcomm® Quick Charge 3.0

2700 mAh

Battery STAMINA Mode

Battery Care

Qnovo

Qualcomm® Quick Charge 3.0

Hovedkamera Triple image sensing

1/2.3” 23 MP kamera

Predictive Hybrid AF

0.6s fra start til foto

Op til ISO 12800

Sony ExmorRS™

24 mm wide G Lens

BIONZ™ for mobile image-processing engine

SteadyShot™ med 5-dimensioners stabilisering af video

4K-indspilning

Triple image sensing

1/2.3” 23 MP camera

Predictive Hybrid AF

0.6s fra start til foto

Op til ISO12800

Sony ExmorRS™

24 mm wide G Lens

BIONZ™ for mobile image-processing engine

SteadyShot™ med 5-dimensioners stabilisering af video

 

Frontkamera 13 MP

22 mm vidvinkeloptik
F2.0

Sony ExmorRS™

ISO6400

5 MP

22 mm vidvinkeloptik
F2.0
Sony ExmorRS™

Audio og Entertainment HRA / DNC / DSEE HX / LDAC / AHC / PS4™ Remote Play HRA / DNC/ DSEE HX / LDAC / AHC / PS4™ Remote Play
Farver Forest Blue

Mineral Black

Platinum

Mist Blue

Universe Black

White

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here