1st testNyheder

Test af Sony Xperia Z3

Hvis du synes, at det ikke er så langt tid siden, at vi anmeldte Sony Xperia, så har du ret. Det er nemlig ikke så mange måneder siden, at Sony sendte Xperia Z2 på gaden – og så kommer denne her. Xperia Z3. Hvorfor egentlig? Det spørgsmål har vi også stillet os selv, fordi som du kan genlæse i vores Xperia Z2 test, så er dette allerede en rigtig god Smartphone. Men i dag kender vi svaret.

Om end der måske kun er tale om små ændringer i forhold til Xperia Z2, så er Xperia Z3 det hvad jeg vil kalde redaktørens våde drøm! Tillad mig at forklare hvorfor.

De små ændringer starter allerede med selve designet. Ja, vi kan godt kunne li den kantede form af Xperia Z2, men jeg indrømmer, at de mere bløde former i Xperia Z3 er lige netop det der gør, at telefonen betjenes langt mere komfortabel. Bortset fra det, så er netop farven af vores testeksemplar super frækt.

Og ja, Xperia Z3 er ligesom sine forgængere støv og vandtæt; konkret taler vi om en IP 68 certificering. Bare glem hvad det betyder – du skal bare vide at du roligt kan tage din Xperia Z3 med på badeværelset, med under bruseren hvis du absolut skal og om sommeren har du din Smartphone også med på stranden. Uden at være bange for fugt eller endnu være vandskader.

Sony Xperia Z3 (25)

Skærmen i Xperia Z3 er størrelsesmæssigt identisk med Xperia Z2, men alligevel er de ydre dimensioner en tand mindre. Det bliver du med garanti ikke ked af, fordi Xperia Z3 er en stor mobil. Men langt fra for stort!

Skærmen er på 5,2”, fuld HD opløsning og lyser så meget, at du næsten kunne bruge den som erstatning som forlygte på din bil. Og bare rolig. Kraften i displayet går ikke du over batterilevetiden. Der er masser af strøm til en hel dag med masser aktivitet.

Hvis du skruer ned for lysstyrken, så øges batteritiden gevaldigt.

Så langt så godt. Flot design. Kraftfuldt display og et fornuftigt batteri. Allerede nu kan jeg løfte sløret for, at du stadig har det bedste til gode. Kameraet.

Du kan tage billeder med maksimal 5.248 x 3.936 pixel og lave film med 3.840 x 2.160 pixel hvilket også går under navnet 4K. Men nok om disse specifikationer – hvordan er billede kvaliteten? På dette punkt kan vi kun konkludere, at kameraet i Xperia Z3 er noget af det bedste du i dag kan få i en Smartphone.

Vi havde Xperia Z3 blandt andet med til Voice 14 i Tivoli og fik skudt både billeder og videoer sent på aftenen som efterlader super fine resultater. Du vil elsker at tage billeder.

Selvfølgelig er der tonsvis af indstillingsmuligheder og effekter, så efter flere ugers brug opdager man hele tiden nye muligheder på jagten efter fede motiver.

Xperia-kendere ved, at Sony benytter Android platformen og det er selvfølgelig subjektivt om man synes bedre om Android, iOS eller Windows Phone. Processoren løber endnu hurtigere end sin pendant i Xperia Z2 og (selvfølgelig) har Xperia Z3 den nyeste Android-version der i dag hedder 4.4.4.

Processoren kører med 2,5 GHz og har 3 GB RAM til rådighed. Tro mig – alt løber lag fri og super smooth. Og det til trods for, at Sony ikke benytter den nye Snapdragon processor 805 men ”nøjes” med en S801. Du er ligeglad. Som sagt oplever du ikke nogle problemer på denne front. Ydermere understøtter den valgte processor også 4G Cat4 hvilket teoretisk set byder på muligheden for hastigheder på op til 150 MBit/sek.

Sony Xperia Z3 (4)

Med Sony forbinder man også ”Walkman” og derfor hedder Xperia Z3’s musikafspiller Walkman og gøre det muligt at levere en super klang til de to indbyggede højtaler på forsiden. En yderst behagelig sideeffekt er, at når du under samtaler slår højtalerne til! Ole Henriksen vil sige I love it.

Med alt det multimedia kunne man være nervøs for om der er plads nok og det gode er jo, at der bag et af de små plastikhætter gemmer sig et microSD slot, der understøtter kort på op til 128 GB. Så gør det ikke noget, at Xperia Z3 må nøjes med 16GB indbygget hukommelse.

Hvis du i de sidste mange uger har fulgt med i Apple hysteriet, så har du nok også hørt udtrykket NFC; noget vi har set på mange andre (Android) telefoner i lang tid. Også i Xperia Z3.

Så hvad synes vi om Xperia Z3?

Spørgsmålet for mange er nok ikke, om Xperia Z3 er noget for en. Spørgsmålet er mere hvis du har en Xperia Z2 i dag, er det så værd at opgradere til en Xperia Z3. HVIS prisen ikke er en faktor for dig, så skal du selvfølgelig opgradere, fordi til trods for de små ændringer, er der mange af dem som resulterer i, at Xperia Z3 uden diskussion er den mobil jeg helst vil eje privat. Desværre er vores eksemplar et låneeksemplar af producenten, så en tåre eller to vil med sikkerhed følge os på vej til posthuset. Så god er Xperia Z3!

Billedgalleri af Sony Xperia Z3

 

Vi anbefalerRedaktørens valg

 

 

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here