Branchenyt

TDC Group på rette vej

TDC Group aflægger onsdag morgen kvartalsregnskab, hvor omsætningen lyder på 5,2 mia. kr., mens driftsresultatet er 2,2 mia. kr. Et fald på 11,6 pct. sammenlignet med året før.

Der blev i kvartalet lanceret flere strategiske initiativer i forlængelse af strategien ’Altid enklere og bedre’, ligesom størsteparten af sammenlægningen af de to forbrugerbrands TDC Privat og YouSee blev gennemført.

– Vi er nu så komfortable med sammenlægningen og vores performance i øvrigt, at vi skruer lidt op for forventningerne til årets driftsresultat og cash flow, siger koncernchef Pernille Erenbjerg fra TDC Group.

– I kvartalet ser vi fortsat et svært dansk marked, men vores bruttoavance i Danmark er i bedring. Indtjeningen i vores danske mobilforretning er i de seneste to kvartaler vokset organisk for første gang i fem år, og vi leverer igen et meget stærkt resultat i Norge. Derudover er jeg tilfreds med, at vi allerede nu har igangsat flere af vores strategiske initiativer helt som planlagt, fortsætter Pernille Erenbjerg.

Mobilkundebasen, der både dækker over taleabonnementer og rene dataabonnementer, voksede med 13.000 privatkunder og 3.000 erhvervskunder i kvartalet. På privatmarkedet fastholder TDC Group omsætningen per mobilkunde på samme niveau som i tredje kvartal sidste år, på trods af at den europæiske roaming-regulering er skærpet markant.

– På erhvervsmarkedet oplever vi et fortsat prispres. Men også den nye europæiske roaming-regulering kan naturligvis mærkes og vil fortsat ramme os i de kommende kvartaler, forklarer Pernille Erenbjerg.

Nyt mobil-tilbud
I Norge har datterselskabet Get introduceret mobiltelefoni målrettet eksisterende Get-kunder med særlige fordele til kunderne, der både har tv og bredbånd. Med de nye mobilpakker kan Get-kunderne tage deres produkter med på farten, ligesom de kan få én samlet faktura og service fra ét kundeservicecenter.

– Vi vil give vores kunder bedre løsninger og har udviklet det norske tilbud med udgangspunkt i vores erfaring fra Danmark, hvor vi har en unik indsigt i kundernes behov. Med denne lancering bliver det både bedre og enklere at være kunde hos Get, siger Pernille Erenbjerg.

Bedre forbindelser til danskerne
TDC Group sikrede sig i kvartalet en ny mobillicens ved statens såkaldte 1800 MHz-frekvensauktion. Med licensen bibeholder TDC Group sit nuværende spektrum til at udbyde mobiltelefoni og mobilt bredbånd i Danmark.

– Vi forpligter os med den nye licens til at udrulle mobilt bredbånd til mere end 700 adresser, der i dag har en svag dækning. Det er et ansvar, som vi gerne påtager os, og som går hånd i hånd med vores strategi om at sikre bedre forbindelser til hele landet, siger Pernille Erenbjerg.

Foruden mobilnettet udbygger TDC Group sit bredbåndsnet i hele Danmark. Også i landdistrikterne. TDC Group har i 2016 iværksat sit landdistriktsinitiativ, der sikrer bedre bredbånd i tyndt befolkede områder. Over 1.000 husstande på Sjællands Odde samt de sjællandske landsbyer Plejelt og Græse fik nyt bredbåndsnet i tredje kvartal. I fjerde kvartal forventer TDC Group, at yderligere 17 landdistrikter får installeret nyt bredbånd. Heriblandt en del af Langelands husstande.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here