BranchenytMobilt bredbånd

TDC konstanter at brugen af mobilt internet eksploderer

På bare en måned er danskernes brug af internet via mobiltelefonen steget med 50 pct. Aldrig før er der set en så markant stigning af dataforbruget. Den rekordstore stigning bliver især trukket af TDC’s nye 4G-net, der alene står for en vækst på hele 80 pct.

Det er kun en måned siden, TDC kunne melde ud, at Danmarks bedste mobilnetværk nu var færdigbygget. Over 99 pct. af alle danskere fra Gedser til Skagen, fra Bornholm til Vesterhavet, har nu adgang til både 2G (tale), 3G (tale+internet) og 4G (højhastighedsinternet), og det kan ses på forbruget.

4 milliarder og 3.500 master
”Normalt stiger dataforbruget med ca. 70 pct. på et helt år. Det sætter virkelig den seneste måneds udvikling i perspektiv og bekræfter, at TDC valgte rigtigt, da vi valgte at opgradere hele mobilnettet,” siger koncerndirektør i TDC Operations Peter Schleidt med henvisning til, at TDC som led i en investering til ca. 4 mia. kr. siden marts 2014 har opgraderet samtlige af selskabets ca. 3.500 mobilmaster. En rekordstor opgradering, der siden færdiggørelsen for ca. en måned siden har dannet grundlag for den voldsomme stigning i brugen af mobilt internet.

Det er især streaming som fx TDC’s egne apps til tv og musik, der sammen med sociale medier til billed- og videodeling fx Facebook, YouTube og Instagram, der trækker de store datamængder.

Over 100 nye master i 2015
I en landsdækkende og uvildig test af alle danske mobilnetværk har Teknologisk Institut for nylig da også konkluderet, at TDC har Danmarks bedste mobilnet målt på parametre som tale, internet og kvalitet. Alligevel fortsætter udbygningen af mobilnettet.

”Uanset hvor mange master vi sætter op, vil der altid være områder, der er udfordret. Så selvom TDC har Danmarks i særklasse bedste mobilnet, fortsætter vi arbejdet. Alene i resten af 2015 udvider vi nettet med godt 100 nye master,” fortæller Peter Schleidt.

 

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here