Branchenyt

TDC skruer op for mobildækningen

TDC er lige nu i gang med en omfattende opgradering af mobildækningen i hele Danmark. I denne uge er mobildækningen forbedret på Fyn og i store dele af Jylland.

I de seneste måneder har teknikere opgraderet TDC’s mobil-master på Fyn og i Jylland til den nyeste 4G-teknologi. Sideløbende med opgraderingen til 4G har TDC også gjort 3G-antennerne klar til at anvende det længere rækkende 900 MHz-frekvensbånd. Et teknologiskifte som TDC har sat i drift i denne uge. I fagsprog kaldes dette en refarming.

”Når vi refarmer, skaber vi et markant bedre mobilnetværk til vores kunder. De får et sammenhængende 3G- og 4G-netværk og især en væsentlig bedre 3G-dækning. Det er vigtige parametre for os, at stemme overens med de resultater vi har fra refarmingen af Sjælland, hvor vi har kunnet måle væsentlig bedre lydkvalitet og langt højere datahastigheder end tidligere,” fortæller Kim Søgård, der som strategidirektør i TDC, er ansvarlig for udbygningen af TDC’s mobilnet.

Over 3.000 af TDC’s ca. 3.500 mobilmaster er allerede blevet opgraderet til den nyeste teknologi, der giver højere internethastigheder over mobilnettet.

”Det går rigtig stærkt med opgraderingen af vores netværk. Vi er lige nu to måneder forud for vores oprindelige plan. Det betyder, at vi er ganske tæt på vores målsætning om at kunne tilbyde 4G-dækning til over 99 pct. af alle danskere i løbet af 2015”, forklarer Kim Søgård.

10 pct. mere datatrafik på Sjælland
Den seneste refarming fandt sted på Sjælland. Her steg datatrafikken efterfølgende med 10 pct. Et resultat, som giver udtryk for, at netværket nu lever op til den efterspørgsel som brugerne har behov for. Resten af landet kommer ikke til at vente længe på bedre mobildækning. TDC mangler kun at opgradere mobilnettet i Nordjylland, og i februar 2015 vil TDC være færdig med at skifte udstyr og refarme alle selskabets mobilmaster i Danmark.

På netvaerk.tdc.dk kan alle følge med i, hvornår hvilke postnumre opgraderes.

FAKTA OM TDC’S OPGRADERING:
•  Med 2.300 4G-master har TDC flere 4G-master end alle andre konkurrenter og kan dermed tilbyde Danmarks suverænt bedste og bredeste 4G-dækning

•  2.500 master får ved teknologiomlægningen af 900 MHz båndet 3G samtidig med at 2G opretholdes. Det betyder, at kunderne opnår bedre indendørsdækning for 3G tale samtidig med at de opnår en talekvalitetsforbedring, når flere samtaler gennemføres på 3G.

•  500 af de master der nu får 3G, havde på forhånd ikke 2G. Det betyder, at der efter refarmingen også bliver taler om en for-bedret 2G dækning, der primært bliver benyttet til samtaler

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here