Branchenyt

Telia lover fuld 4G dækning til Roskilde Festival

Når 80.000 gæster plus medarbejdere og frivillige i den kommende weekend samles på Dyrskuepladsen i Roskilde, lægger det naturligt et stort pres på mobilnetværket.

Derfor har Telia forberedt sig på det store rykind ved at opstille tre mobile master på Roskilde Festivalens område. Det er for så vidt business as usual for den type store arrangementer – men i år får den midlertidige netværksforstærkning ekstra kapacitet, helt op til 50 procent, på både 3G og 4G.

Derudover har Telia siden sidst udbygget det permanente netværk på og omkring Dyrskuepladsen, som er blevet opgraderet med hele fem nye master inden for de seneste fem måneder. Også i denne forbindelse er kapaciteten blevet udbygget på 3G og 4G, så netværket kan håndtere endnu flere brugere og give dem højere hastighed.

”Roskilde Festival er et af årets højdepunkter for rigtig mange mennesker, og den ugelange festival er fuld af oplevelser, man gerne vil dele med sine venner. Derfor lægger vi hvert år alle kræfter i for, at vores kunder skal kunne bruge netværket til fx at lægge kommentarer, fotos og levende billeder op på sociale medier – og ikke mindst finde hinanden blandt de 50.000 telte og seks sceneområder,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør hos Telia.

Med det seneste års opgraderinger af netværket i Roskilde og de mobile master på Dyrskuepladsen ser han frem til, at Telias kunder får en fantastisk festival med de mest optimale muligheder for at dele de mange indtryk.

Det eksisterende 4G-netværk er udbygget med 1.800 Mhz og 2.600 Mhz, hvilket er de frekvenser, som er bedst egnet til meget koncentreret trafik i små områder. Det betyder, at 4G-kapaciteten er fordoblet på festivalpladsen.

Comment here