Branchenyt

TeliaSonera og Ericsson tilbyder 5G i 2018

Ericsson og TeliaSonera vil udvikle og teste udvalgte 5G use-cases og tjenester baseret på TeliaSoneras netværk og Ericssons 5G-teknologi
Det forventes at TeliaSoneras kunder i Stockholm og Tallinn kan opleve 5G-tjenester allerede i 2018

Partnerskabet forener begge selskabers styrker inden for innovation og teknologi, samt deres forståelse af, hvordan IKT og digitalisering påvirker samfundet, erhvervslivet og forbrugerne

Baseret på TeliaSoneras og Ericssons (NASDAQ: ERIC) fælles forståelse for markedet og forbrugernes behov, vil de to virksomheder udvikle 5G use-cases og scenarier for fremtidige tjenester, der både inkluderer kommunikation og IoT-tjenester med det formål at imødekomme nye forretningsmuligheder. Dette partnerskab vil bringe 5G-tjenester til kunderne i 2018 ved at kombinere TeliaSoneras netværk med Ericssons teknologi.

Johan Dennelind, President og CEO, TeliaSonera, siger: “Vores ambition er at være på forkant – på alle tidspunkter – og tilbyde vores kunder, og samfundet som helhed, alle de muligheder som teknologien bringer. Stockholm og Tallinn er to af de mest opkoblede byer i verden, og nu vil vi løfte dem til det næste niveau. 5G kommer til at skabe helt nye innovationer, økosystemer og spændende tjenester til vores kunder. 5G vil også tage tingenes internet (IoT) til et helt nyt niveau. Jeg glæder mig meget til at se, hvordan Stockholm og Tallinn vil tage imod 5G.”

Hans Vestberg, President og CEO, Ericsson, siger: “Flere og flere brancher ser værdien af digitalisering og connectivity. 5G vil forstærke det, da det er designet til at være det industrielle internet. Det bliver ikke kun bygget til forbrugerne, men også til digitaliseringen af brancher og tingenes internet (IoT). Sammen med TeliaSonera lancerede vi det første kommercielle 4G-netværk i 2009, og med 5G-netværket vil vi igen være i spidsen.”

Jørgen Alsing, administrerende direktør hos Ericsson Danmark, siger: “Dagens nyhed cementerer igen, at Ericsson er helt fremme i feltet når det handler om udviklingen af fremtidens 5G. Vi ser nu, at 5G ikke blot er en fjern fremtidsvision, men konkret virkelighed i den meget nære fremtid. 5G kommer til at revolutionere både industrier og samfund, men i høj grad også hvordan vi mennesker kommunikerer, arbejder og i det hele taget lever vores liv”.

De potentielle 5G-applikationer vil kunne omfatte e-sundhed med real time overvågning af patienter og fjernbehandling; opkoblede biler, herunder kritisk kommunikation mellem køretøjer (advarsler, support til selvkørende biler etc.), samt bedre netværks-ydeevne i forhold til kapacitet, dækning og strømforbrug.

Sverige har længe været foregangsland inden for IKT og Ericsson og TeliaSonera lancerede verdens første 4G-netværk i Sverige tilbage i 2009. Estland har erkendt den økonomiske betydning af et digitalt samfund og er i dag et af de mest avancerede e-samfund i verden.

Ifølge den seneste Ericsson Mobility Report vil der være 150 millioner 5G-abonnementer ved udgangen af 2021.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here