BranchenytNyheder

TeliaSonera og Telenor fusioner

Igennem det sidste års tid, har vi hele tiden hørt, hvor godt det blev for forbrugerne hos TeliaSonera og Telenor, idet selskaberne lagede deres netværker sammen = flere sendemasterne til forbrugerne.

Her til morgen offentliggjorde selskaberne så det hvad må anses som et naturligt “next step” i denne process – sammenlægningen af selskaberne i et nyt selskab hvor hver part ejer 50 procent.

”Det er et naturligt og nødvendigt skridt at etablere et fælles selskab sammen med Telenor, hvor vi bygger videre på vores eksisterende netværkssamarbejde. Ved at slå vores kræfter sammen kan vi sikre fortsatte investeringer i Danmark – ikke blot til glæde for de danske telekunder, men også for det danske samfund som helhed,” siger Robert Andersen, Executive Vice President og chef for region Europa i TeliaSonera.

Telenor og TeliaSoneras nye selskab i Danmark vil have en fælles mobil kundebase på cirka 3,5 mio. kunder. Dagens aftale skaber en robust operatør på det danske marked, idet selskaberne tilsammen har en markedsandel på 40 procent af mobilmarkedet, en omsætning på mere end 9 mia. DKK og et signifikant synergipotentiale.

“Konkurrencen i Danmark er intens, og vi ser et fortsat pres på omsætning og indtjening, så en konsolidering var den eneste løsning. Ved at slå Telenors og TeliaSoneras aktiver og kundebaser i Danmark sammen skaber vi en robust operatør, der kan tilbyde kunderne fremragende mobilnet med en god brugeroplevelse,“ siger Kjell-Morten Johnsen, Executive Vice President og chef for Telenor Region Europa.

Sammenlægningen af de to selskaber forventes at skabe synergieffekter for mere end 800 mio. DKK om året med fuld effekt fra 2019. De største synergieffekter forventes inden for distribution, salg og marketing, kundeservice, administration samt netværk og it. Integrationsomkostningerne forventes at beløbe sig til 0,8 mia. DKK i perioden 2015-2017.

Telenor and TeliaSonera er enige om alle centrale betingelser i aftalen. Aftalen kræver godkendelse af EU Kommissionen. Parterne forventer EU-godkendelse og gennemførelse af handlen i løbet af 2015. Selskaberne vil fortsætte med at være uafhængige og vil operere selvstændigt frem til gennemførelsen af aftalen.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here