1st test

Test af Samsung Galaxy Note Edge

Ja hvad er nu det? En Galaxy? Nej. Så en Galaxy Note? Nej, Note 4 er jo lige kommet på gaden. Så hvad er en Note Edge så? Og hvorfor er denne model helt nytteløst for dem der er kejthåndet? Lad os finde svarene på disse spørgsmål og teste den nye Samsung Galaxy Note Edge.

Lad os starte med at der ikke er den helt store forskel mellem en Samsung Galaxy Note Edge og en Galaxy Note 4; en Galaxy Note Edge har Bluetooth 4.1, har NFC, en IR port, 4G og Wifi i alle klasser. Og ja, Note Edge-modellen har også en pulsmåler på bagsiden og ”hjem” knappen har en indbygget fingerskanner. Og sådan kunne jeg blive ved.

Men tag et kig på Galaxy Note Edge og du kan se forskellen. Hvis det var en pølse, så kunne man med rette sige kend den på knækket! Men her mener vi knækket i højre side af skærmen, der også kan beskrives som en bue.

Skærmen er 5,6” stort og har en oplsønign på 2.560 x 1.600 pixeæ hvorfra 160 af disse ”hører” til kanten, der kan vise en række informationer. Og man kan betjene ”kanten / buen” separat i forhold til ”hovedskærmen”. Swipper du tomlen oppe fra ned kommer en række shortr cuts frem mens bestemte apps kan benytte kanten / buen til en række info.

Det fungerer så længe du holder telefonen i din højre hånd; men hvad nui hvis du er kejthåndet og benytter mobilen for det meste med venstre hånd? Ja, så holder funktionaliteten ferie. For altid. Med andre ord, så er hele det specielle ved Galaxy Note Edge ubrugelig.

Men tilbage med mobilen i højre hånd og ind på fx Flipboard idet så bruges kanten / randen / buen (ja hvad skal vi egentlig kalde den?) med klikbare kategorier. Eller når man ser film, så bruges den buede kant til betjeningsknapperne. Det giver mening. Og det fungerer.

Styresystemet er Android og versionen er den aktuelle 4.4.4. med den kendte UI TouchWiz.

En anden god feature er det indbyggede kamera på 16 MP der også skyder 4K videoer med en optisk billedstabilisator. Billederne er rigtig gode og specielt i dagslys er billederne rigtig skarpe. Frontkameraet skyder med 3,7 MP i opløsning.

Men det er jo kanten der er det specielle ved en Galaxy Note Edge og vi kan ikke undgå hele tiden at tænke over, at en Galaxy Note 4 er billigere og gør det mindst lige så godt. Skal det give mening med den buede kant – så skal den være på begge sider. Hvem sagde Galaxy S6 Edge?

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comment here