1st testNyhederNyt tilbehør

Test af Samsung Gear Fit

Jeg indrømmer det. Skribenten af disse linjer hører ikke til den kategori af mennesker, der med jævne mellemrum er i Fitness studiet eller løber 8 km hver anden aften. Så ja, måske er jeg så ikke den mest egnede til at teste Gear Fit, der sammen med Galaxy S5 netop er landet i Danmark. Eller er jeg så måske ikke den mest prædestineret alligevel? Fordi hvad er Gear Fit egentlig? Er det ”bare” en fed gadget eller er det noget, som og undskyld udtrykket, kun ”fitness freaks” vil synes om?

Netop af denne grund, har vi todelt testen forstået på denne måde, at vi har selve testen som du altid er vant til her på mobilbladet.dk, men så også en såkaldt 2nd opinion af en person, der netop dyrker meget motion. Rigtig meget.

Men lad os begynde med det generelle. Da Samsung præsenterede Galaxy S5 så også meget overraskende Gear Fit dagens lys. Og nej, der er ikke kun tale om et fitness armbånd som fx Sony har præsenteret men et Smartwatch. Et Smartwatch der ”bare” er tilrettet til ”Fitness interesserede”.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på mobilbladet.dk synes rigtig godt om netop konceptet af Gear Fit eller nærmere betegnet selve designet. Et noget anderledes Smartwatch som er en ægte ”headturner”. Ikke kun Gadget eller fitness interesserede vender bogstavelig talt hoved og spørger nysgerrig til, hvad nu det er jeg har på håndleddet. Alene designet fortæller, at dette er noget ganske specielt.

I modsætning til et ”almindelig” Smartwatch har Gear Fit et smalt, aflangt og buet display, der kun måler 1,82” fra det ene hjørne til det modsatte. At displayet er buet gør ikke kun, at ”buen” giver en bedre pasform men også dermed er meget behagelig at have om håndleddet.

Samsung Galaxy Fit (6)

Og til trods for, at Gear Fit er halvtyk og lavet af plastik, så oser der alligevel af noget eksklusivitet; specielt nok også, fordi Gear Fit er så ny og ikke så udbredt. Endnu.

På siden af Gear Fit er der en power / home knap, mens resten af betjeningen foregår ved tryk på det lækre display.

Selve armbåndet er måske ikke nær så eksklusivt som resten af Gear Fit, men det opfylder sit formål. Gear Fit er trods alt tænkt primært som et fitness tilbehør. (Psst – men det behøver ikke være af den grund du vælger Gear Fit). Du kan i øvrigt vælge armbåndet i andre farver udover den sorte som vores testeksemplar. Samsung har grå, grøn, blå, rød og orange på hylden.

Under det anvendte AMOLED display der har en opløsning på 432 x 128 pixel (og tro os, det er rigtig fint og tilstrækkeligt) arbejder der en dual-core processor der arbejder med 1 GHz. Der er 512 MB RAM til rådighed mens den interne hukommelse er begrænset til 4 GB.

Gear Fit skal forbindes med din Smartphone eller tablet via Bluetooth (4.0) og dette er en nødvendighed, for at bruge alle funktioner i Gear Fit. Og når vi skriver med en Smartphone eller tablet så mangler vi den vigtigste information: med en Samsung Smartphone eller Samsung tablet. Det er nemlig kun med Samsungs egne produkter, at Gear Fit fungerer.

Og lad os sige det med det samme. Det er en skam, at Samsung på denne måde begrænser anvendelsen af Gear Fit.

Vi har testet Gear Fit med Galaxy S5 og man opretter forbindelse gennem Samsungs App ”Gear Fit Manager”. Da vi modtog vores testeksemplar var der allerede en opdatering klar, som meget smertefrit blev hentet af Galaxy S5 og så overført til Gear Fit. Med denne nyeste opdatering er det nemlig muligt, at vælge om man ønsker visningen i displayet skal være vandret eller lodret. Og netop det, at man nu har mulighed for at vise indholdet på skærmen lodret er en kæmpe gevinst i dagligdagen.

For at fordre det lille 210 mAh batteri med strøm skal man først påsætte en lille adapter som vi frygter hurtig kan forsvinde eller glemmes på vej ud af døren, og så er man afskåret fra at oplade Gear Fit. Men ved alminelig brug holder batteriet alligevel tre til fire dage.

På undersiden af Gear Fit sidder der også en sensor som har samme funktion som den i Gear 2 – til at måle ens puls. Foruden at vise klokken og vejret (som fordres fra ens (Samsung)Smartphone) kan Gear Fit bruges som skridttæller, der er et stop ur og en timer, en søvn tracker, et mediecentere samt visning af beskeder som ens (Samsung)Smartphone har modtaget.

Lige umiddelbart kunne man mene, at så kan Gear Fit det hvad man forventer. Men der er begrænsninger. Søvn tracker viser kun hvor længe man har sovet (man skal selv bekræfte når man sover og når man vågner) samt viser hvor meget man har bevæget sig i løbet af natten. Og da displayet har det med at tænde når man bevæger håndleddet, kan man godt risikere, at displayet lyser så meget op om natten at ens partner selv vågner. Det logiske vil være, at skærmen selv dimmes ned til minimum når man aktiverer søvn modus, men om dette er muligt fandt vi ikke frem til. Ellers er ideen hermed givet videre.

Samsung Galaxy Fit (15)

Skridttælleren fungerer mere eller mindre præcist mens stopuret kun tillader 3 omgangstiders.

Selve pulsmåleren fungerede overraskende godt under vores test og man kan endda vælge om man er i færd med at løbe, cykle eller bare går en lang tur.

Da vores Fitness kollega testede Gear Fit var hans konklusion, at hvis man vitterlig har behov for diverse informationer fra ens træning, så er udbyttet af Gear Fit meget begrænset, idet man til sidst kun får puls, distance og kalorierne vist i displayet. Der findes i dag en række fitness apps til Smartphones der kan mere.

Hvilket får mig til at vende blikket mod undertegnende igen. Ikke Fitness entusiaster får den grundviden som vi synes er interessante. Og brugbart. Men personer som mig, som netop ikke dyrker meget fitness som udgangspunkt kan benytte disse funktioner i startfasen. Og så spiller Gear Fit faktisk rigtig godt.

Nytteværdien af mediekontrollen har ikke vist sig under vores test. Man kan fjernstyre allerede lavede playlister, start, stop, frem eller tilbage eller regulere lydstyrken. Og det at man kan læse (men ikke svare) beskeder er en gimmick til dem der ikke orker at tage ens Smartphone frem hele tiden.

Og så er vi tilbage ved uret. Det gør Gear Fit nemlig rigtig godt. Der er muligt at vælge mellem forskellige designs, få vist en anden tidszone (meget praktisk) eller vejret. Og ser man på Gear Fit som en anderledes ur, så vil man faktisk kunne synes rigtig godt om det.

 

Billedgalleri af Samsung Gear Fit

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/a/0/0/mobilbladet.dk/httpd.www/wp-content/themes/vmagazine/inc/vmagazine-functions.php on line 1001

Comments (1)

Comment here